Samsung presenteert de Galaxy Note 7

Hij is er nu dan écht: de Samsung Galaxy Note 7. Nadat er al meerdere foto’s van deze toptelefoon verschenen, en ook de nodige specificaties opdoken, is de telefoon nu officieel aangekondigd. En verrassend genoeg komen de échte specificaties van de smartphone niet helemaal overeen met de geruchten.

Samsung Galaxy Note 7 First things first: wanneer komt de Samsung Galaxy Note 7 in de winkels te liggen? In Europa vanaf 2 september voor een adviesprijs van 849 euro. Nog een maandje wachten, dus. Je kunt ‘m kopen in drie kleuren, te weten ‘blue coral, ‘silver titanium’ en ‘black onyx’. En nee, dat is geen inhaker op de Pokemon Go-hype 😉

Samsung Galaxy Note 7 specificaties

Galaxy Note 7De Galaxy Note 7 is een smartphone met een ‘edge’-display, waarvan het scherm over de rand van het toestel valt. Er komt niet een exemplaar uit met een ‘normaal’ smartphonescherm. Het edge-scherm van de nieuwe toptelefoon van Samsung heeft een formaat van 5,7 inch. Het is geen verrassing dat dit display een Quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels heeft. Uiteraard gebruikt Samsung een super amoledpaneel.

Onder de motorkap

Galaxy Note 7In de Europese variant van de telefoon zit een Exynos 8890-processor. Deze is door Samsung zelf ontwikkeld. De chipset heeft acht kernen, waarvan vier 1,6 GHz klokken en vier anderen 2,3 GHz. De processor is gebakken op 14 nanometer. Ter ondersteuning heeft de telefoon 4 GB werkgeheugen. Oplettende lezers valt het misschien op: nee, de telefoon klokt niet maximaal 2,6 GHz en heeft dus ook niet 6 GB werkgeheugen.

De batterij is ook iets kleiner dan we aanvankelijk dachten, namelijk 3500 mAh. We zijn wat dat betreft erg benieuwd naar de accuduur van de smartphone. Je kunt de Galaxy Note 7 overigens draadloos opladen en de smartphone kan aan een draadje erg snel opladen.

Camera’s van de Galaxy Note 7

03_Galaxy Note7_blueNet als de Galaxy S7 schiet de Galaxy Note 7 foto’s in 12 megapixel. Deze camera beschikt over een voor smartphonebegrippen zeer grote sensor, wat moet resulteren in detailrijke, scherpe foto’s. Het diafragma is f1.7: hiermee zou je ook onder donkere omstandigheden mooie foto’s moeten kunnen maken. Iets dat we in de review uiteraard aan de tand zullen voelen! De selfiecamera heeft hetzelfde diafragma en schiet foto’s in 5 megapixel.

Overige functionaliteiten

De smartphone is waterdicht en stofdicht. Het apparaat heeft hiervoor een IP68-certificaat. In de startknop zit een vingerafdruksensor verwerkt en boven het scherm vind je de irisscanner. Je kunt met de Galaxy Note 7 je smartphone dus ontgrendelen door middel van een oogscan.

Samsung Galaxy Note 7 hands-on

Het is voor Nederlandse consumenten nog even wachten tot ze al dit moois mogen gebruiken: omcirkel daarvoor 2 september in je agenda! Wij hebben al even met de Galaxy Note 7 mogen spelen. Je leest hier onze hands-on van de Galaxy Note 7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

iPhone X

Toch maar de iPhone 8? We hebben slecht nieuws over de iPhone X lees verder

iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

OnePlus 5 JCC+

Deze smartphones laden het allersnelst op lees verder

iPhone X geld

Dit is hoeveel het Apple kost om een iPhone X te maken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters