Exynos 7870: nieuwe 14 nanometer midrange processor van Samsung

De Exynos 7870 is een nieuwe midrange processor van Samsung die nog dit jaar in smartphones komt te zitten. Het bijzondere aan deze processor is dat hij is gebakken op 14 nanometer. Dit laat de fabrikant weten op zijn website.

Samsung Exynos 7870

Tot nu was dit alleen voorbehouden aan top-chipsets, zoals de Exynos 7 Octa-processor die in de Galaxy S6 werd gebruikt. Dit betekent dat midrange smartphones met de Exynos 7870-processor in theorie sneller en zuiniger zijn dan concurrenten. De hoeveelheid nanometer zegt namelijk wat over de snelheid, effectiviteit en zuinigheid van een processor. Op een processor die is gebakken op 14 nanometer kunnen meer transistoren worden geplaatst dan op een chipset die is gebakken op bijvoorbeeld 18 nanometer. Ondanks de noviteit is de Exynos 7870 niet uniek. Qualcomm heeft met de Snapdragon 625 onlangs ook al een midrange chipset gepresenteerd die is gebakken op 14 nanometer.

Specificaties Exynos 7870

Terug naar de Exynos 7870. Deze processor gebruikt acht Cortex A53-kernen die zijn geklokt op 1,6 GHz. De chipset ondersteunt full HD-displays en lager, dus bijvoorbeeld geen Quad HD-schermen. De 7870 biedt ondersteuning voor LTE categorie 6, met een maximale downloadsnelheid van 300 megabit per seconde. De grafische chip is de Mali T830 van ARM.

Opvallend is dat de nieuwe processor van Qualcomm een techniek ondersteunt waarbij twee camera’s tegelijkertijd kunnen worden. Samsung lijkt daar mee in te spelen op een nieuwe techniek die steeds vaker voorkomt: dubbele camera’s of camera’s met tdubbele lenzen. Zo krijgt de LG G5 als het goed is een dubbele camera en werken Huawei en Apple voor de P9 en iPhone 7 waarschijnlijk ook aan zo’n innovatieve camera.

Samsung Galaxy A5

Smartphones met Exynos 7870 waarschijnlijk dit jaar nog te koop

De Exynos 7870 maakt de weg vrij voor dit soort camera’s naar betaalbaardere smartphones. Vanaf eind maart gaat de massaproductie van de processor van start. Het is dus aannemelijk dat de nieuwe midrange processor nog dit jaar in smartphones komt te zitten. Welke dat zijn, dat is nog onbekend. Het zou zomaar kunnen gaan om bijvoorbeeld een nieuwe telefoon in Samsungs Galaxy A-lijn, maar de tijd zal het leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ge Zeik -

    Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat wij geen advertenties kunnen weergeven. Dit vinden wij best een beetje jammer, want All About Phones is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk voor jou! Zou je misschien een uitzondering willen maken voor onze website?

Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak lees verder

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters