Samsung presenteert flexibel scherm op een Windows Phone

Samsung heeft een prototype van een smartphone laten zien op de CES in Las Vegas, met een buigzaam scherm. De Windows Phone kan helemaal worden opgerold.

Samsung presenteert flexibel scherm op een Windows Phone schermafbeelding 2013 01 09 om 231754

De flexibele schermen kunnen op die manier in allerlei vormen worden gedwongen, of het nu een ronde of een opgevouwen telefoon is, of een telefoon die je uitrolt tot een tablet. Van alles is mogelijk met de flexibele schermen.

De schermen zijn nog alleen een concept, en er zijn nog geen apparaten te krijgen waar ze in zijn verwerkt. Samsung liet zien hoe de toekomst van de smartphonetechnologie eruitziet. De schermen die Samsung toonde, waren zo’n 5 inch groot en een ervan leek een beetje op een telefoon waarvan het scherm zich achter de zijkanten liet vouwen. Op de hoekjes die nog zichtbaar bleven, werden notificaties geshowd, zoals sms-jes of een klokje. Zo is het toestel ruimtebesparend.

Wil je juist een scherm op groot formaat gebruiken, dan hoef je het alleen maar uit te rollen. Waarbij een telefoonscherm zo groot kan worden als een tabletscherm als je dat nodig hebt.

De OLED-schermen bieden een kraakhelder beeld en zwart is superzwart op deze schermen. De contrastratio is veel beter dan bij traditionele LCD-schermen.

De schermen werkten allemaal tijdens de demo’s van Samsung, en ze lieten foto’s en video’s zien. Echter, de schermen leken niet touchgevoelig te zijn – wat elk smartphonescherm nu wel is – want interactie met aanrakingen werden niet geshowd door de fabrikant. Samsung liet louter en alleen de mogelijke form factors van de schermen zien, van een scherm dat gebogen was als een vraagteken, tot simpeler designs met een kleine krul in de hoekjes.

De schermen heten Youm en Samsung heeft niet onthuld wanneer ze in smartphones worden verwerkt of anderszins de markt bereiken. Overigens heeft Samsung in 2011 al eens soortgelijke flexibele schermen laten zien op de CES, met de belofte dat er snel meer met deze technologie zou worden gedaan.

Samsung presenteert flexibel scherm op een Windows Phone schermafbeelding 2013 01 09 om 231721 
Samsung presenteert flexibel scherm op een Windows Phone schermafbeelding 2013 01 09 om 231732 
Samsung presenteert flexibel scherm op een Windows Phone schermafbeelding 2013 01 09 om 231806 
Samsung presenteert flexibel scherm op een Windows Phone schermafbeelding 2013 01 09 om 231814 

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters