‘Samsung presenteert Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge Plus op 13 augustus’

Samsung zou op 13 augustus een persevenement in New York houden waar het de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge Plus aankondigen. Dat is eerder dan normaal.

Foto van onaangekondigde Samsung Galaxy S6 Edge Plus naast Note 4 samsung galaxy s6 edge plus 3

Want normaal gesproken kondigt Samsung zijn nieuwe Note-smartphone altijd aan op de IFA-beurs in Berlijn. Nu dus niet, meldt Business Korea. Samsung plaatst de release van de Galaxy Note 5 naar voren omdat het hiermee meer smartphones hoopt te verkopen voordat Apple de iPhone 6S en iPhone 6S lanceert.

Tegelijkertijd met de release van de Galaxy Note 5, presenteert Samsung waarschijnlijk ook de Galaxy S6 Edge Plus. Hierover schreven we al regelmatig. Deze smartphone is qua uiterlijk identiek aan de gewone Galaxy S6 Edge: hij is alleen net een slagje groter.

Business Korea noemt ook wat mogelijke specificaties op van de twee smartphones. De Samsung Galaxy Note 5 krijgt waarschijnlijk een scherm met een formaat van 5,7 inch en quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels. In de smartphone plaatst Samsung als het goed is een Exynos 7422-processor en 4GB werkgeheugen.

Foto’s maakt de Galaxy Note 5 in 16 megapixel en uiteraard krijgt de telefoon ook een Stylus-pen. Die krijgt de Galaxy S6 Edge Plus niet, maar ook deze smartphone krijgt een quad HD-display met een formaat van 5,7 inch. Wel krijgt de S6 Edge Plus een andere Exynos-processor, de 7420-variant. Waarschijnlijk is het prestatieverschil tussen de twee chipsets minimaal. De S6 Edge Plus heeft 3GB ram.

Het is nog onbekend wat de twee smartphones gaan kosten en wanneer ze precies in Nederland te koop zullen zijn.

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters