‘Samsung presenteert Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge Plus op 13 augustus’

Samsung zou op 13 augustus een persevenement in New York houden waar het de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge Plus aankondigen. Dat is eerder dan normaal.

Foto van onaangekondigde Samsung Galaxy S6 Edge Plus naast Note 4 samsung galaxy s6 edge plus 3

Want normaal gesproken kondigt Samsung zijn nieuwe Note-smartphone altijd aan op de IFA-beurs in Berlijn. Nu dus niet, meldt Business Korea. Samsung plaatst de release van de Galaxy Note 5 naar voren omdat het hiermee meer smartphones hoopt te verkopen voordat Apple de iPhone 6S en iPhone 6S lanceert.

Tegelijkertijd met de release van de Galaxy Note 5, presenteert Samsung waarschijnlijk ook de Galaxy S6 Edge Plus. Hierover schreven we al regelmatig. Deze smartphone is qua uiterlijk identiek aan de gewone Galaxy S6 Edge: hij is alleen net een slagje groter.

Business Korea noemt ook wat mogelijke specificaties op van de twee smartphones. De Samsung Galaxy Note 5 krijgt waarschijnlijk een scherm met een formaat van 5,7 inch en quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels. In de smartphone plaatst Samsung als het goed is een Exynos 7422-processor en 4GB werkgeheugen.

Foto’s maakt de Galaxy Note 5 in 16 megapixel en uiteraard krijgt de telefoon ook een Stylus-pen. Die krijgt de Galaxy S6 Edge Plus niet, maar ook deze smartphone krijgt een quad HD-display met een formaat van 5,7 inch. Wel krijgt de S6 Edge Plus een andere Exynos-processor, de 7420-variant. Waarschijnlijk is het prestatieverschil tussen de twee chipsets minimaal. De S6 Edge Plus heeft 3GB ram.

Het is nog onbekend wat de twee smartphones gaan kosten en wanneer ze precies in Nederland te koop zullen zijn.

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters