Samsung presenteert mobiele processor met acht kernen

Samsung heeft vandaag op de CES in Las Vegas een achtkernige processor gepresenteerd. Het aantal kernen is daarmee verdubbeld ten opzichte van de huidige quadcore-generatie.

Samsung presenteert mobiele processor met acht kernen bgr samsung sign 387</a>
Samsung op de CES (foto BGR)

Samsung heeft zijn achtkernige processor Exynos 5 Octa gedoopt. De nieuwe chip heeft twee sets van vier processorkernen die zijn gebakken op 28nm, maar dat zal de komende jaren nog teruglopen naar 10nm. De ene set bestaat uit vier Cortex A15-kernen, de tweede set uit minder krachtige Cortex A7-kernen voor het minder zware werk. De chipset belooft een grote snelheidsverbetering ten opzichte van de quadcore Exynos processor, die ook allerminst langzaam is, en inmiddels in 53 miljoen smartphones te vinden is.

Samsung meldt dat de Exynos 5 Octa ondanks zijn kracht toch zuinig omgaat met het batterijvermogen van de mobiele apparaten die het zal aandrijven. De Exynios 5 Octa heeft een power-saving modus die de accuduur verlengt, door onderdelen uit te schakelen als het toestel niet wordt gebruikt.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. bartvuijk -

      ik geloof te hebben gelezen dat deze processors pas in de tweede helft van dit jaar komen, dus dat lijkt me dan niet, als de S4 in mei komt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via