Samsung presenteert mogelijke processor voor Galaxy S6

Samsung heeft een nieuwe processor gepresenteerd die waarschijnlijk in de Galaxy S6 komt. Het gaat om de nieuwe Exynos 7 Octa-chipset, die geproduceerd is op 14 nanometer en volgens de finfet-methode is ontwikkeld.

Samsung Exynos 7 Octa
Samsung Exynos 7 Octa

Dit laat Samsung weten in een persbericht. De Exynos 7 Octa maakt gebruik van vier Cortex A57-kernen en vier Cortex A53-kernen. Samsung heeft in de eerste Exynos 7 Octa al een processor met die acht kernen, maar die chipset is geproduceerd op 20 nanometer. Dat stukje silicium had als typenummer 5433, voor de nieuwe versie heeft Samsung nog geen typenummer bekend gemaakt.

De nieuwe Exynos 7 Octa is, omdat hij op 14 nanometer is geproduceerd, zuiniger en efficiënter. Omdat de processor volgens de finfet-methode is ontwikkeld, schakelen transistors sneller en zijn ze zuiniger. Dit komt vanwege lagere lekstromen. Bovendien is zo’n processor goedkoper om te produceren voor Samsung, wat goed nieuws kan zijn voor de toestelprijs. Samsung zou al jaren bezig zijn deze finfet-methode te verfijnen.

Het aankondigen van deze high end-processor, versterkt het vermoeden dat Samsung de Snapdragon 810-processor links laat liggen voor de Galaxy S6. Het zou namelijk zomaar eens kunnen dat Samsung de Exynos 7 Octa in zijn nieuwe vlaggenschip gaat gebruiken.

Samsung is van plan om de finfet-methode ook toe te passen op andere processors die het ontwikkeld. Naar eigen zeggen investeert de Zuid-Koreaanse fabrikant al sinds het begin van het millennium grof geld in deze methode.

“Dit is zonder twijfel de meest geavanceerde technologie in zijn soort”, zegt Gabsoo Han over de techniek. Hij is vicepresident van de betrokken afdeling van Samsung. “We denken dat de productie van onze 14nm processors een goede invloed hebben op de groei van de mobiele industrie. Baanbrekende smartphones worden hierdoor nog krachtiger.”

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters