Samsung presenteert nieuwe cameratechnologie

Samsung heeft maandag een nieuwe cameratechnologie gepresenteerd. De BRITECELL-sensor, zoals Samsung hem noemt, heeft kleinere pixels en kan beter foto’s maken in het donker.

Samsung Galaxy S6 Edge+ design

Het is een tijd waarin de smartphones steeds dunner en lichter worden, maar door die trend steken camera’s ineens uit. Samsung probeert met de nieuwe sensor dit probleem op te lossen. De pixels van de BRITECELL worden 17 procent kleiner, hierdoor kan een kleinere camera dezelfde scherpte houden.

Het smartphonemerk gaat de nieuwe camera waarschijnlijk gebruiken in de Galaxy S7. Deze smartphone komt als het goed is volgend jaar op de markt. Met de komst van de Galaxy S5 kwam er ook een nieuwe cameratechnologie en met de BRITECELL-sensor wordt de techniek weer een stukje beter.

Samsung claimt dat de kleinere pixels niet ten koste gaan van de kwaliteit in het donker. Hij zou zelfs verbeterd zijn op dit punt. De fabrikant verklaart dit door de pixelindeling. De groene pixels zijn vervangen door witte pixels. Hierdoor komt er meer licht op de sensor.

De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft de beeldbewerking ook opnieuw ontwikkeld. Samsung heeft hierbij vooral gewerkt aan de ‘dynamic range’, wat zorgt voor diepte in foto’s en de focussnelheid verbetert.

De Samsung Galaxy S7 wordt waarschijnlijk de eerste smartphone met de nieuwe BRITECELL-sensor. De fabrikant heeft hier nog niks over losgelaten.

britecell 
britecell 

Bron: Samsung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters