Samsung presenteert nieuwe cameratechnologie

Samsung heeft maandag een nieuwe cameratechnologie gepresenteerd. De BRITECELL-sensor, zoals Samsung hem noemt, heeft kleinere pixels en kan beter foto’s maken in het donker.

Samsung Galaxy S6 Edge+ design

Het is een tijd waarin de smartphones steeds dunner en lichter worden, maar door die trend steken camera’s ineens uit. Samsung probeert met de nieuwe sensor dit probleem op te lossen. De pixels van de BRITECELL worden 17 procent kleiner, hierdoor kan een kleinere camera dezelfde scherpte houden.

Het smartphonemerk gaat de nieuwe camera waarschijnlijk gebruiken in de Galaxy S7. Deze smartphone komt als het goed is volgend jaar op de markt. Met de komst van de Galaxy S5 kwam er ook een nieuwe cameratechnologie en met de BRITECELL-sensor wordt de techniek weer een stukje beter.

Samsung claimt dat de kleinere pixels niet ten koste gaan van de kwaliteit in het donker. Hij zou zelfs verbeterd zijn op dit punt. De fabrikant verklaart dit door de pixelindeling. De groene pixels zijn vervangen door witte pixels. Hierdoor komt er meer licht op de sensor.

De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft de beeldbewerking ook opnieuw ontwikkeld. Samsung heeft hierbij vooral gewerkt aan de ‘dynamic range’, wat zorgt voor diepte in foto’s en de focussnelheid verbetert.

De Samsung Galaxy S7 wordt waarschijnlijk de eerste smartphone met de nieuwe BRITECELL-sensor. De fabrikant heeft hier nog niks over losgelaten.

britecell 
britecell 

Bron: Samsung

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters