Samsung presenteert unieke Galaxy Note Edge

BERLIJN – Samsung heeft op de IFA-beurs in Berlijn de Galaxy Note Edge aangekondigd. Deze phablet krijgt de snelste processor die in een smartphone zit. Ook krijgt hij een uniek scherm dat over de rand van de telefoon heen valt.

Samsung presenteert unieke Galaxy Note Edge w2

Deze display is 5,6 inch groot en heeft een QHD-resolutie. Dat laatste is eigenlijk geen verrassing. De geruchten dat er twee varianten van de Galaxy Note 4 zouden komen, deden al langer de ronde. Eén versie zou een flexibel scherm krijgen. Hiervan is dus geen sprake. Samsung volgt met de nieuwe Note-telefoons de trend van de Galaxy Alpha. De Galaxy Note Edge heeft dus een metalen frame.

Edge-display

Het rand-overschrijdende scherm is een unicum. “Met zijn unieke Edge-screen kun je op de Galaxy Note Edge snel veelgebruikte apps openen, zelfs als het scherm bedekt is met een cover”, zegt Samsung over de unieke display van de Galaxy Note Edge. Via het zijscherm kun je ook je wekker bedienen, of andere vergelijkbare apps.

Het 5,6-inch scherm van de Galaxy Note Edge krijgt een resolutie van 2560x1440x160 pixels. Het zijscherm heeft dus een resolutie van 2560×160 pixels. Ook onder de motorkap zorgt de Galaxy Note Edge voor een primeur. Er zit namelijk een vierkernige processor in die 2,7 GHz klokt. Niet eerder was een processor in een smartphone zo snel.

Specificaties

De Samsung Galaxy Note Edge krijgt 3GB werkgeheugen. Je kunt kiezen tussen 32 en 64GB uitbreidbaar geheugen. De Edge draait op Android 4.4 KitKat en schiet foto’s in 16 en 3,7 megapixel. Natuurlijk ondersteunt ‘ie lte en kun je dus gebruikmaken van 4G-internet.

De batterij heeft een inhoud van 3000 mAh, wat voor een QHD-scherm misschien net wat te weinig kan zijn. De Galaxy Note Edge meet 151,3 bij 82,4 millimeter en is 8,3 millimeter dun. Hij weegt 174 gram. Hij komt in oktober wereldwijd op de markt. Maar voorlopig nog niet in Nederland.

Met de Samsung Galaxy Note Edge kun je je hartslag meten. Ook heeft hij een vingerafdruksensor. Nieuw is de UV-sensor, waarvan nu nog onduidelijk is wat ‘ie precies doet. Samsung heeft de Galaxy Note 4, die in het wit of zwart wordt gemaakt, een adviesprijs meegegeven van 799 euro. Of de Galaxy Note Edge hier ook onder valt is nu nog onbekend. Later vandaag komt onze hands on-video van de Samsung Galaxy Note Edge online.

Samsung presenteert unieke Galaxy Note Edge w1 
Samsung presenteert unieke Galaxy Note Edge 31 
Samsung presenteert unieke Galaxy Note Edge 12 
Samsung presenteert unieke Galaxy Note Edge 21 
Samsung presenteert unieke Galaxy Note Edge 61 
Samsung presenteert unieke Galaxy Note Edge 51 
Samsung presenteert unieke Galaxy Note Edge 41 
Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters