Samsung presenteert vier nieuwe Pro-tablets, twee zijn 12,2 inch groot

LAS VEGAS – Samsung heeft op de CES-beurs in Las Vegas twee reuzentablets gepresenteerd, met een schermdiameter van 12,2 inch. In totaal komt Samsung met vier nieuwe tablets die in de nieuwe Galaxy Pro-lijn vallen. De Galaxy NotePRO heeft een groot 12,2 inch scherm. De Galaxy TabPRO komt in drie formaten: 12,2 inch, 10,1 inch en 8,4 inch.

'Foto's Galaxy Note Pro en Tab Pro uitgelekt' bdskz8ccaaaj7dy
Samsung Galaxy Tab Pro 10.1

De tablets worden met verschillende geheugens en connectiviteitsopties uitgebracht. Tussen 32 en 64 gb intern geheugen, wifi en 3G en LTE kan worden gekozen. De tablets op wifi en 3G lopen op een octacore Exynos processor van Samsung zelf, waarvan de snelste vier kernen zijn geklokt op 1,9 Ghz en de andere vier op 1,3 Ghz. De LTE-versies van de tablets krijgen een Qualcomm Snapdragon 800-processor.

Samsung belooft zeer goede schermen. Alle tablets krijgen een WQXGA (2560 X 1600p) scherm. De grootste een super clear lcd, de kleinere tablets een PLS lcd-scherm. De schermen kunnen softwarematig in vieren worden gedeeld, waardoor er vier applicaties tegelijk in beeld kunnen blijven. De schermen van de 12,2 inch-tablets zijn vooral bestemd voor mensen die van films houden. Maar het grotere scherm stelt de gebruiker ook in staat om tijdschriften op vol formaat te lezen, en er wordt een goed en groot onscreen toetsenbord beloofd dat met trillingen bij elke aanraking een echt keyboard nadoet.

Ondanks het grote formaat heeft Samsung het gewicht van de 12,2 inch-tablets tot maximaal 753 gram weten te beperken. Ter vergelijking: de eerste iPad van Apple, met een 9,7 inch scherm, woog 700 gram. Samsung noemt ook de grootste tablets ‘zeer draagbaar’.

De Galaxy NotePRO onderscheidt zich van de drie TabPRO’s door de S-Pen, die wordt meegeleverd. Met die ingebouwde pen kan op het scherm worden getekend en geschreven, net als in de bestaande Galaxy Note-serie.

De tablets komen met een pakket tijdelijke abonnementen op kranten en tijdschriften ter waarde van zo’n 560 euro, meldt Samsung. Op The New York Times en Bloomberg bijvoorbeeld, maar het aanbod verschilt per land. De zakelijke gebruiker kan gebruik maken van een officepakket van Hancom en Cisco WebEx Meetings is ook voorgeïnstalleerd. Daarmee kunnen werknemers van een bedrijf met elkaar communiceren.

Allevier de tablets komen in het eerste kwartaal wereldwijd op de markt, belooft Samsung. De volgende prijzen zal Samsung voor deze tablets gaan hanteren:

GALAXY NotePRO 12,2 inch met 32GB – WiFi voor € 749,-.
GALAXY TabPRO 12,2 inch met 32GB – WiFi voor € 649,-.
GALAXY TabPRO 10,1 inch met 16GB – WiFi voor € 479,-.
GALAXY TabPRO 10,1 inch met 16GB – LTE voor € 609,-.
GALAXY TabPRO 8,4 inch met 16GB – WiFi voor € 389,-.
GALAXY TabPRO 8,4 inch met 16GB – LTE voor € 519,-.

Samsung GALAXY TabPro 12.2 
Samsung GALAXY TabPro 12.2
Samsung GALAXY TabPro 12.2 
Samsung GALAXY TabPro 12.2 
Samsung GALAXY NotePRO 
Samsung GALAXY NotePRO 
Samsung GALAXY NotePRO 
Samsung GALAXY NotePRO

Bron:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters