Samsung presenteert zeer stevige tablet op IFA

BERLIJN – Samsung heeft op de IFA zojuist een zeer stevige tablet gepresenteerd. De ‘ruggedized’ tablet kan een val van 1,20 meter hoog op de grond doorstaan, belooft Samsung.

Samsung presenteert zeer stevige tablet op IFA galaxy tab active 6 

De Galaxy Tab Active valt in de ‘harde’ serie van Samsung. Al eerder werden smartphones met dit label gemaakt, zoals de Galaxy S4 Active die waterdicht is en ook een stevige duw kan hebben.

Het 8-inch scherm is voorzien van WXGA-resolutie (1280×800) en het is een TFT lcd-scherm. Android Kitkat 4.4 is het besturingssysteem.

Samsung presenteert zeer stevige tablet op IFA galaxy tab active 7 
Samsung presenteert zeer stevige tablet op IFA galaxy tab active 2 back 

Samsung richt zich met de Galaxy Tab Active vooral op het bedrijfsleven. Om erachter te komen wat de behoeften zijn van grote bedrijven, heeft Samsung een serie gesprekken gevoerd met directeuren van bedrijven in de Fortune Top 500. Daar kwam uit dat er behoefte is aan een tablet die niet snel stuk gaat.

“Tablet kan tegen een val, hitte, kou, water en stof”

De tablet is behoorlijk shockproof, belooft Samsung. Het apparaat is voorzien van een beschermende cover en kan daarmee een val van 1,20 meter aan. Ook is de tablet water- en stofdicht en is het apparaat voorzien van een IP67-certificaat.

Samsung ziet toepassingen voor bijvoorbeeld een autoverkoper, die met de tablet naar zijn klanten toe kan gaan zonder dat hij bang hoeft te zijn om het apparaat te beschadigen door een val of een ander ongeluk. Ook veldwerkers van allerlei pluimage hebben wat aan de Galaxy Tab Active, denkt Samsung. Behalve stof, water en een flinke val, kan de tablet ook goed tegen hitte en kou.

Samsung presenteert zeer stevige tablet op IFA galaxy tab active 1 front 
Samsung presenteert zeer stevige tablet op IFA galaxy tab active 5 

“Met de C-Pen kan het scherm worden bediend met handschoenen aan”

De tablet is voorzien van een pen, de C-Pen, waardoor gebruikers het apparaat met handschoenen aan toch kunnen bedienen. Bouwvakkers kunnen op die manier digitaal hun bouwtekeningen raadplegen zonder dat ze hun beschermende werkhandschoenen hoeven uit te trekken. De tablet kan uiteraard ook gewoon met de vingers worden bediend.

Op de achterkant van de tablet prijkt een bescheiden 3.1-megapixelcamera met autofocus. Die is volgens Samsung in staat om barcodes te lezen. Er zit een led-flitser naast. Voor zit nog een 1.2-megapixelcamera.De tablet is ook voorzien van een NFC-chip, waar vooral de bouwsector volgens Samsung wat aan heeft. Draadloos kunnen gegevens worden overgeseind van en naar de tablet. Handig bij de administratie rond logistieke processen.

Samsung presenteert zeer stevige tablet op IFA galaxy tab active 3 l side 
Samsung presenteert zeer stevige tablet op IFA galaxy tab active 4 r side 

Samsung hoopt ook op militaire bestellingen van deze tablet, getuige het feit dat de Galaxy Tab Active is voorzien van Samsung KNOX voor de bescherming van alle gegevens die in de tablet zitten. Zo kan niemand bij de data in de tablet komen. De batterij moet acht tot tien uur meegaan, en is verwisselbaar. De tablet kan op twee manieren worden opgeladen, via micro-usb en via een ingebouwde Pogo-pin. Die laatste is handig als de micro-usbpoort niet vervuild mag raken.

De Galaxy Tab Active wordt in een aantal varianten uitgebracht. Het geheugen kan variëren van 16 tot 64GB, en de tablet kan in alleen-wifi worden gekocht, maar ook met wifi en lte-connectiviteit. De kleur van de tablet noemt Samsung Titanium Green en de beschermende cover en de C-Pen worden standaard meegeleverd.

Over prijzen en beschikbaarheid heeft Samsung nog niets bekendgemaakt.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters