‘Samsung Pride wordt eerste toestel met Tizen 3.0’

Samsung komt volgens bronnen binnen de industrie binnenkort met de Samsung Pride, het eerste toestel dat op Tizen 3.0 draait.

Tizen 3.0

Samsung Tizen Z9 Samsung Pride
Tizen

Samsung staat op het punt om Tizen 3.0 uit te brengen. Het besturingssysteem wordt tegenwoordig al lang niet meer in de markt gezet als een directe concurrent voor Android. De Koreaanse fabrikant gebruikt het vooral voor low-end toestellen in de wat armere markten. Toch is het interessant om te zien waar Samsung deze keer mee op de proppen komt.

Samsung Pride

Volgens bronnen binnen de industrie komt Samsung binnenkort met de Samsung Pride, het eerste toestel dat op Tizen 3.0 draait. Over de specificaties van het toestel is nog niks bekend, al gaat het waarschijnlijk om een budgetmodel. De Pride heeft het modelnummer SM-Z250F. Naar verwachting wordt het toestel in dezelfde landen als de Samsung Z2 uitgebracht. Dan hebben we het dus over landen als India, Bangladesh en Nigeria. Daarnaast komt de Pride naar verluidt ook naar Rusland.

Stembesturing

Dezelfde bronnen beweren dat Samsung vooral reclame zal maken voor de stembesturingsmogelijkheden van de Pride, in plaats van de hardware. Naar verwachting heeft het toestel een relatief simpele virtuele assistent die allerlei taken voor de gebruiker kan uitvoeren. Denk aan het versturen van een mail, of het openen van een app. Het is nog niet bekend wanneer de Koreaanse fabrikant het toestel officieel zal onthullen.

Bron: SamMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Paul Peter -

  Als Samsung de Tizen smartphones weet uit te rusten met b.v. Bixby en/of Samsung Pay is dat een ongekende USP t.o.v. de andere smartphones in dezelfde prijsklasse.

  Tizen als OS voor smartphones groeit. Daarbij worden er volgend jaar alleen al 500 miljoen apparaten met Tizen als besturingssysteem verkocht (smartphones, home appliances, home automation/IOT, smartwatches, TV’s, Smart Signage schermen en nog meer).
  De installed base van Tizen is over 2 jaar groter dan dat van Android en IOS samen.

  Als Samsung het voor elkaar weet te krijgen dat er meer en meer essentiele apps voor Tizen based smartphones worden gemaakt is het een kwestie van tijd at Samsung helemaal op Tizen opverstapt en Android verlaat.

  Ik acht de kans uitermate groot dat Samsung dit lukt.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters