‘Samsung plant productie 7nm chips voor Galaxy S9’

De Samsung Galaxy S8 is nog niet eens beschikbaar. Sterker nog, hij is nog niet eens aangekondigd. Toch laat het bedrijf weten dat het van plan is 7nm chips te maken voor begin 2018, wat wellicht de verschijningsperiode van de Galaxy S9 zal zijn.

7nm chips

Een tijdje terug, met de Samsung Galaxy S6, maakte Samsung bekend tijdens de presentatie dat dit het de eerste mobiele processor is die op 14nm gebakken was. Nu, ongeveer twee jaar later, hebben we de Exynos 8995-processor, die wellicht in de Galaxy S8 zal komen. Deze processor draait op 10nm, wat betekent dat deze zuiniger is dan processors die gebakken zijn op een groter getal. Toch zou Samsung nu al plannen hebben voor een 7nm-processor. Deze zal begin 2018 klaar zijn voor massaproductie, wat betekent dat we deze processor misschien in de Galaxy S9 kunnen vinden.

Samsung Galaxy S8

Terwijl we de Galaxy S9 voorlopig nog niet zullen zien, staat de Galaxy S8 al wel om de hoek. Dit toestel zal volgens de laatste geruchten op 29 maart onthuld worden. Eerder werd al vermeld dat dit toestel in de zeventiende week van 2017 op de markt komt, wat uit komt op eind april.

Volgens recente berichten zal de Galaxy S8 in Amerika de nieuwe Snapdragon 835-processor krijgen, terwijl internationale variant Samsungs eigen processor zal gebruiken: de Exynos 8995-chipset. Verder krijgt de Galaxy S8 vermoedelijk minimaal 4GB aan werkgeheugen en krijgt dit toestel een nieuw design. De voorkant zal vooral bestaan uit een scherm, waardoor er zo goed als geen schermranden meer te vinden zijn bij het toestel. Verder zal de smartphone een verbeterd scherm krijgen, net als een betere camera met autofocus.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters