‘Samsung plant productie 7nm chips voor Galaxy S9’

De Samsung Galaxy S8 is nog niet eens beschikbaar. Sterker nog, hij is nog niet eens aangekondigd. Toch laat het bedrijf weten dat het van plan is 7nm chips te maken voor begin 2018, wat wellicht de verschijningsperiode van de Galaxy S9 zal zijn.

7nm chips

Een tijdje terug, met de Samsung Galaxy S6, maakte Samsung bekend tijdens de presentatie dat dit het de eerste mobiele processor is die op 14nm gebakken was. Nu, ongeveer twee jaar later, hebben we de Exynos 8995-processor, die wellicht in de Galaxy S8 zal komen. Deze processor draait op 10nm, wat betekent dat deze zuiniger is dan processors die gebakken zijn op een groter getal. Toch zou Samsung nu al plannen hebben voor een 7nm-processor. Deze zal begin 2018 klaar zijn voor massaproductie, wat betekent dat we deze processor misschien in de Galaxy S9 kunnen vinden.

Samsung Galaxy S8

Terwijl we de Galaxy S9 voorlopig nog niet zullen zien, staat de Galaxy S8 al wel om de hoek. Dit toestel zal volgens de laatste geruchten op 29 maart onthuld worden. Eerder werd al vermeld dat dit toestel in de zeventiende week van 2017 op de markt komt, wat uit komt op eind april.

Volgens recente berichten zal de Galaxy S8 in Amerika de nieuwe Snapdragon 835-processor krijgen, terwijl internationale variant Samsungs eigen processor zal gebruiken: de Exynos 8995-chipset. Verder krijgt de Galaxy S8 vermoedelijk minimaal 4GB aan werkgeheugen en krijgt dit toestel een nieuw design. De voorkant zal vooral bestaan uit een scherm, waardoor er zo goed als geen schermranden meer te vinden zijn bij het toestel. Verder zal de smartphone een verbeterd scherm krijgen, net als een betere camera met autofocus.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters