Samsung profiteert van het juridisch gevecht met Apple

Een manager van Samsung Australië heeft gezegd dat de juridische perikelen tussen het bedrijf en Apple de fabrikant geen windeieren legt. De Galaxy Tab is dankzij de juridische strijd goed ingeburgerd, aldus de de manager.

Tyler McGee, directeur van Samsung Mobile in Australië, doet zijn opmerkelijke uitspraak in een krant. Volgens McGee is de rechtszaak tussen Samsung en Apple een geluk bij ongeluk voor Samsung. De Galaxy Tab is dankzij de rechtszaak erg bekend geworden bij de consument, wereldwijd. Consumenten weten daardoor beter de tablet te vinden en daardoor is de afzet dus hoger. Met name in Australië heeft de rechtszaak veel publiciteit gekregen omdat de Galaxy Tab daar een paar weken verboden was door de rechtbank.

Volgens McGee heeft alle gratis media-aandacht ervoor gezorgd dat de Galaxy Tab nu bekend is bij de meeste consumenten. Samsung lijkt dan ook de afzet in het land van zijn tablet niet te kunnen bijbenen. Volgens de topman zal Samsung zo veel mogelijk tablets als het maar kan verkopen in Australië.

Ondertussen vindt er vandaag in Nederland een nieuwe zitting plaats in het hoger beroep tussen Apple en Samsung. Apple heeft het hoger beroep aangespannen omdat de rechtbank eerder had besloten dat de Galaxy Tab gewoon verkocht mag worden in Nederland. Apple eist dan ook opnieuw een verbod van Samsung’s tablet in Nederland.

Galaxy Tab ad

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters