Samsung profiteert van het juridisch gevecht met Apple

Een manager van Samsung Australië heeft gezegd dat de juridische perikelen tussen het bedrijf en Apple de fabrikant geen windeieren legt. De Galaxy Tab is dankzij de juridische strijd goed ingeburgerd, aldus de de manager.

Tyler McGee, directeur van Samsung Mobile in Australië, doet zijn opmerkelijke uitspraak in een krant. Volgens McGee is de rechtszaak tussen Samsung en Apple een geluk bij ongeluk voor Samsung. De Galaxy Tab is dankzij de rechtszaak erg bekend geworden bij de consument, wereldwijd. Consumenten weten daardoor beter de tablet te vinden en daardoor is de afzet dus hoger. Met name in Australië heeft de rechtszaak veel publiciteit gekregen omdat de Galaxy Tab daar een paar weken verboden was door de rechtbank.

Volgens McGee heeft alle gratis media-aandacht ervoor gezorgd dat de Galaxy Tab nu bekend is bij de meeste consumenten. Samsung lijkt dan ook de afzet in het land van zijn tablet niet te kunnen bijbenen. Volgens de topman zal Samsung zo veel mogelijk tablets als het maar kan verkopen in Australië.

Ondertussen vindt er vandaag in Nederland een nieuwe zitting plaats in het hoger beroep tussen Apple en Samsung. Apple heeft het hoger beroep aangespannen omdat de rechtbank eerder had besloten dat de Galaxy Tab gewoon verkocht mag worden in Nederland. Apple eist dan ook opnieuw een verbod van Samsung’s tablet in Nederland.

Galaxy Tab ad

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Angelo -

  Hij heeft aan de ene kant gelijk, maar dit geld ook voor apple. apple heeft denk een groot deel van zijn succes aan negatieve publiciteit te danken.

  Apple`s advocaten eisen dat er niet een tablet komt die net zo dun is en ronde hoeken heeft.. enz.

  Ze zijn helemaal gek bij apple!!

  1. ndb -

   het is volgens mij gewoon wat uit de hand gelopen en geen van beide partijen wil het opgeven.
   Maar dat Apple de Samsung voor de eerste keer aan klaagde kon ik goed berijpen ik begreep al niet waarom niet eerder die touchwiz interface doet namelijk behoorlijk denken al iOS

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters