Samsung publiceert sterke resultaten Q1

Samsung heeft haar kwartaalresultaten over het eerste kwartaal van dit jaar gepubliceerd en deze zijn niet slecht te noemen. Samsung maakte 8% meer omzet dan een jaar geleden en verkocht ook flink wat meer telefoons.

Samsung logo

Samsung heeft als een van de laatste grote producenten haar kwartaalcijfers gepresenteerd. In het eerste kwartaal van 2010 heeft Samsung een flinke groei weten te behalen met het aantal verkochte telefoons. Het aantal verkochte telefoons steeg met 40% jaar-op-jaar en kwam uit op 64,3 miljoen. De behaalde omzetgroei van 8% ten opzichte van vorig jaar naar 7,68 miljard dollar was ook niet slecht te noemen. De resultaten zijn wat minder dan die van het laatste kwartaal van vorig jaar, zo werden er 5 miljoen minder toestellen verscheept. Deze daling is trouwens zeker niet slecht, aangezien er in Q4 altijd veel meer verkocht wordt dan in Q1, onder andere vanwege de feestdagen.

De gemiddelde verkoopprijs van Samsung-telefoons steeg wat en ook de winstmarge ging omhoog volgens Digitimes. De site meldt echter niet hoe groot de behaalde groei is. De stijging in winstmarge is vooral toe te schrijven aan een lager marketingbudget dit kwartaal. De hogere verkoopprijs werd behaald door meer smartphones te verkopen, iets dat niet aan Samsung zelf te danken is maar door de algehele groei van de smartphonemarkt komt. Samsung zelf zegt dat de sterke resultaten ook nog komen door een sterke 3G-lineup in China en een aantal sterke nieuwe toestellen die dit kwartaal op de markt zijn gekomen.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters