Samsung publiceert sterke resultaten Q1

Samsung heeft haar kwartaalresultaten over het eerste kwartaal van dit jaar gepubliceerd en deze zijn niet slecht te noemen. Samsung maakte 8% meer omzet dan een jaar geleden en verkocht ook flink wat meer telefoons.

Samsung logo

Samsung heeft als een van de laatste grote producenten haar kwartaalcijfers gepresenteerd. In het eerste kwartaal van 2010 heeft Samsung een flinke groei weten te behalen met het aantal verkochte telefoons. Het aantal verkochte telefoons steeg met 40% jaar-op-jaar en kwam uit op 64,3 miljoen. De behaalde omzetgroei van 8% ten opzichte van vorig jaar naar 7,68 miljard dollar was ook niet slecht te noemen. De resultaten zijn wat minder dan die van het laatste kwartaal van vorig jaar, zo werden er 5 miljoen minder toestellen verscheept. Deze daling is trouwens zeker niet slecht, aangezien er in Q4 altijd veel meer verkocht wordt dan in Q1, onder andere vanwege de feestdagen.

De gemiddelde verkoopprijs van Samsung-telefoons steeg wat en ook de winstmarge ging omhoog volgens Digitimes. De site meldt echter niet hoe groot de behaalde groei is. De stijging in winstmarge is vooral toe te schrijven aan een lager marketingbudget dit kwartaal. De hogere verkoopprijs werd behaald door meer smartphones te verkopen, iets dat niet aan Samsung zelf te danken is maar door de algehele groei van de smartphonemarkt komt. Samsung zelf zegt dat de sterke resultaten ook nog komen door een sterke 3G-lineup in China en een aantal sterke nieuwe toestellen die dit kwartaal op de markt zijn gekomen.

Bron: Digitimes

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters