Samsung rapporteert recordkwartaal

Fabrikant Samsung heeft een recordkwartaal gerapporteerd. Het bedrijf wist een winst te maken van 7.3 miljard dollar in het afgelopen kwartaal.

Samsung logo

Samsung laat weten dat het een nieuw persoonlijk record heeft gevestigd. De fabrikant wist in een enkel kwartaal 7.3 miljard dollar winst te maken en daarmee ligt Samsung op koers om het gehele jaar af te sluiten met een winst van 25 miljard dollar. De omzet van Samsung kwam uit op 46.8 miljard dollar, een stijging van een paar procent.

Samsung verwacht het jaar wel goed af te sluiten maar plaatst wel als kanttekening dat de strijd met Apple het bedrijf geld kan gaan kosten. Samsung is ondermeer gesommeerd om een boete te betalen van een miljard dollar en daarnaast kan de concurrentie met Apple en diens iPhone 5 hoog oplopen, aldus Samsung. Desondanks heeft Samsung wel al 20 miljoen Galaxy S III-smartphones wereldwijd weten te verkopen.

Naast de mobieletak deed ook de televisietak het erg goed bij Samsung. De dram-tak deed het echter een stuk minder en blijft een zorgenkindje. Deze tak zag zijn omzet met 14 procent dalen.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters