Gaat Samsung refurbished vlaggenschepen verkopen?

Samsung gaat naar verluidt de strijd aan met Chinese smartphonefabrikanten door refurbished vlaggenschepen aan te gaan bieden.

Samsung

Samsung is na een wat minder jaar helemaal terug. Waar Apple en andere smartphonefabrikanten worstelen met de teruglopende groei binnen de smartphonemarkt zijn de Samsung Galaxy S7 Edge en de Galaxy Note 7 juist een groot succes. Records worden verbroken, waaronder de waarde van Samsung’s aandelen. De gerapporteerde resultaten van het tweede kwartaal waren opnieuw beter dan verwacht.

Gevaar uit China

De Galaxy Note 7
De Galaxy Note 7

Goed nieuws dus, maar het Koreaanse bedrijf wil graag zijn marges boven de 10% houden. Om dat voor elkaar te krijgen zal Samsung maatregelen moeten nemen zodat de smartphonefabrikant kan blijven concurreren met rap groeiende Chinese merken zoals Xiaomi, Huawei en Oppo. Samsung kan zijn smartphones namelijk niet simpelweg goedkoper maken, want dan komen de marges in gevaar. Budgetmodellen zijn ook niet de oplossing, want die vallen qua specs in het niet vergeleken met de Chinese vlaggenschepen.

Refurbished

Daarom is het Koreaanse bedrijf naar verluidt begonnen met een nieuw programma dat waarschijnlijk volgend jaar al van start zal gaan. Het bedrijf gaat namelijk hoogstwaarschijnlijk refurbished versies van zijn eigen vlaggenschepen uitbrengen. Dat zijn dus toestellen die door klanten teruggestuurd zijn,  om vervolgens gerepareerd en gecontroleerd te worden. Zo hoopt het bedrijf terug te vechten tegen de Chinese fabrikanten die stukjes marktaandeel inpikken. De informatie komt uit een speculatief rapport dat vanmorgen werd geproduceerd. Over de korting die je als consument zal gaan krijgen is helaas nog niet bekend.

Competitief voordeel

Ook weten we nog niet om welke vlaggenschepen het zal gaan, en of we in Nederland ook refurbished modellen kunnen gaan kopen. Uit onderzoek blijkt dat een tweedehands Samsung smartphone gemiddeld 51% van zijn originele waarde opbrengt. Een gebruikte iPhone brengt gemiddeld 69% op van de originele aanschafprijs. Dat verschil kan Samsung een competitief voordeel geven.

India

Ondertussen probeert Apple het nog steeds voor elkaar te krijgen om zijn refurbished iPhone’s in India te mogen verkopen. Ondanks het feit dat India een van de grootste smartphonemarkten ter wereld is hebben smartphonefabrikanten er moeite om hun vlaggenschepen aan de man te brengen. Dat komt doordat de gemiddelde Indiase consument relatief arm is.

Sterker nog: 70% van alle verkochte smartphones in India kosten minder dan $150. Daardoor zijn vooral goedkope Chinese merken als Xiaomi erg populair in het land. Ook voor Samsung zou het dus interessant zijn om te overwegen om in India refurbished vlaggenschepen uit te gaan brengen. Samsung weigert voorlopig op de speculatie te reageren.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters