Samsung rekent op meer omzet en winst door Galaxy S7

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Samsung rekent op een hogere omzet en winstcijfers in het eerste kwartaal van het jaar door de verschijning van de Samsung Galaxy S7.

Omzet en winst

In vergelijking met een jaar eerder maakte het steeg de omzer van het Koreaanse bedrijf met zo’n 4 procent. Omgerekend komt dat neer op zo’n 37 mijard euro. Samsung voorspelde dat donderdag. De gehele verwachte winst komt uit op 5 miljard euro. Dat is maar liefst 10 procent meer dan het vorige jaar. Dit zijn de voorlopige cijfers, dus in de definitieve kwartaalcijfers kunnen nog veranderingen plaatsvinden maar volgens Samsung kan het kunnen die cijfers alleen maar positief afwijken. Door de komst van de Samsung Galaxy S7 begin maart zijn de verkoopcijfers van het Zuid Koreaanse bedrijf flink gestegen. De Samsung Galaxy S7 kwam een maand eerder uit dan andere vlaggenschepen van concurrenten zoals de LG G5 en de iPhone SE die deze maand april zijn verschenen. Samsung heeft een goeie zet gedaan door de Galaxy S7 een maand eerder uit te brengen en dat is te zien aan de cijfers.

Samsung’s smartphone tak

Volgens Samsung analisten heeft de komst van de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge bijgedragen aan de positieve financiele resultaten van de smartphone divisie van het bedrijf. Later deze maand gaat Samsung de specifieke cijfers bekendmaken over de prestatie van de smartphone tak en weren we de verkoopcijfers van de Galaxy S7 en Edge. Volgens Yoo Eui Hyung, een van de analisten bij Dongbu Securities in Seoul, heeft Samsung dit jaar minder aan promotie en reclame gedaan dan voorgaande jaren en verklaart dit de positieve cijfers. De Samsung Galaxy S7 is nu erg populair maar of deze smartphone de winst op peil kan houden voor langere termijn is nog de vraag.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Apple iPhone X samsung verkopen

Consumenten zijn positiever over Galaxy smartphones, dan over iPhones lees verder

Xiaomi Mi Mix 3

‘Achterkant Xiaomi Mi Mix 3 gelekt: iPhone X-lookalike?’ lees verder

opvouwbare smartphone

Gaat Samsung’s opvouwbare smartphone echt floppen? lees verder

Is je iPhone langzaam? ‘Nieuwe accu maakt oude iPhones sneller’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters