Samsung richt zich dit jaar volledig op smartphones

Samsung Nederland heeft vanochtend tijdens een ontbijtsessie voor de Nederlandse en Belgische pers een aantal interessante details over haar nieuwe strategie weggegeven. De slogan voor dit jaar luidt ‘Smartphone for Every Lifestyle’.

Samsung Wave

Tijdens het Mobile World Congress hield Samsung niet alleen internationale events, ook voor de locale pers was er aandacht van de Koreaanse producent. We begonnen de dag goed met een ontbijt bij Samsung en daarbij een update over de Nederlandse strategie. De speerpunten van dit jaar zijn eigenlijk smartphones en social media, met de bijpassende slogan ‘Smartphone for Every Lifestyle’. Vorig jaar was dat ‘Touch for Every Lifestyle’ en dat is zeker gelukt, Samsung liet dan ook nog even zien hoe groot ze zijn geworden in het touch-segment het afgelopen jaar. We zijn er dan ook van overtuigd dat dat dit jaar met smartphones weer gaat gebeuren.

Verder staat dit jaar in het teken van de nieuwe TouchWiz 3.0 interface, die zowel bovenop Bada, Android als Symbian komt te lopen waardoor de gebruiker eigenlijk niet meer kan zien met welk OS hij bezig is. Wat erg mooi bijeenkomt in deze nieuwe interface is social media, met de zogenaamde Social Hub. Het idee daarachter is dat je al je sociale netwerken, maar ook je agenda, contacten en mail, handig bijeen hebt zoals we dat bijmeer producenten zien.

Iets anders dat Samsung dit jaar fors gaat uitbreiden is hun eigen applicatiewinkel, waar we al eerder iets over gehoord hadden. Samsung heeft laten weten dat ook zij een verkoopmodel hanteren waarbij de ontwikkelaar 70% van de opbrengsten krijgt en Samsung met 30% aan de haal gaat. Ook Samsung gaat eerst alle applicaties keuren zo kunnen applicaties waar Samsung een eigen alternatief voor heeft geweigerd worden.

Samsung Wave van de voorkant 
Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters