'Samsung richt zijn ogen op Intel's MeeGo OS'

Samsung heeft volgens verschillende bronnen interesse om het MeeGo OS van Intel mee te helpen ontwikkelen. Eventueel lijkt de producent ook het OS te willen kopen als Intel er geen toekomst meer in ziet.

Volgens Netbooknews hebben ze van drie verschillende bronnen binnen Samsung gehoord dat de producent eventueel met het MeeGo OS in zee wil gaan. Eerder leek het er nog op dat Samsung WebOS wilde gaan overnemen van HP. Dit werd later echter door de CEO van het bedrijf ontkend met krachtige bewoordingen als: “wij stappen nooit in WebOS”, aldus de Koreaanse reus.

Desondanks heeft diezelfde CEO wel een nieuwe strategie uitgesproken waarbij het bedrijf meer nadruk wil leggen op eigen software naast die van Google (Android) of Microsoft (Windows Phone 7). Eventuele overnames om dit te bereiken werden niet uitgesloten door de CEO. De volgende kandidaat lijkt dan ook MeeGo te worden. MeeGo is door Intel in het leven geroepen en werd tot nu toe gezamenlijk met Nokia ontwikkeld, totdat de Finse producent bekendmaakte dat het bedrijf ging stoppen met MeeGo en voor Windows Phone gaat.

Ondertussen meldt Digitimes dat Intel het OS zelf ook op laag pitje heeft gezet. De chipproducent zou eventueel het OS wllen verkopen, ook al meldt Intel dat daar niets van waar is en dat het bedrijf nog steeds gecommitteerd blijft aan MeeGo. De kans is dan ook aanwezig dat Samsung het OS wil mee ontwikkelen en de rol van Nokia zal overnemen. Op termijn kan de Koreaan het OS zelfs opkopen, als Intel er toch geen brood meer in ziet. Samsung heeft op de nieuwe geruchten nog niet gereageerd.

Samsung MeeGo

 

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

iPhone X Tesla Caviar

Maak kennis met de iPhone X Tesla van Caviar lees verder

Samsung Galaxy S8 Lite render

Samsung bereidt zich voor op langzame markt met Galaxy S8 Lite lees verder

Samsung Galaxy S10 concept

Samsung komt volgend jaar eindelijk met verrassende feature lees verder

OnePlus 6

OnePlus 6 gelanceerd: sneller, groter en geavanceerder dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 concept DBS Designing

Oeps, Samsung Galaxy Note 9 features gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters