'Samsung richt zijn ogen op Intel's MeeGo OS'

Samsung heeft volgens verschillende bronnen interesse om het MeeGo OS van Intel mee te helpen ontwikkelen. Eventueel lijkt de producent ook het OS te willen kopen als Intel er geen toekomst meer in ziet.

Volgens Netbooknews hebben ze van drie verschillende bronnen binnen Samsung gehoord dat de producent eventueel met het MeeGo OS in zee wil gaan. Eerder leek het er nog op dat Samsung WebOS wilde gaan overnemen van HP. Dit werd later echter door de CEO van het bedrijf ontkend met krachtige bewoordingen als: “wij stappen nooit in WebOS”, aldus de Koreaanse reus.

Desondanks heeft diezelfde CEO wel een nieuwe strategie uitgesproken waarbij het bedrijf meer nadruk wil leggen op eigen software naast die van Google (Android) of Microsoft (Windows Phone 7). Eventuele overnames om dit te bereiken werden niet uitgesloten door de CEO. De volgende kandidaat lijkt dan ook MeeGo te worden. MeeGo is door Intel in het leven geroepen en werd tot nu toe gezamenlijk met Nokia ontwikkeld, totdat de Finse producent bekendmaakte dat het bedrijf ging stoppen met MeeGo en voor Windows Phone gaat.

Ondertussen meldt Digitimes dat Intel het OS zelf ook op laag pitje heeft gezet. De chipproducent zou eventueel het OS wllen verkopen, ook al meldt Intel dat daar niets van waar is en dat het bedrijf nog steeds gecommitteerd blijft aan MeeGo. De kans is dan ook aanwezig dat Samsung het OS wil mee ontwikkelen en de rol van Nokia zal overnemen. Op termijn kan de Koreaan het OS zelfs opkopen, als Intel er toch geen brood meer in ziet. Samsung heeft op de nieuwe geruchten nog niet gereageerd.

Samsung MeeGo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Langeman -

  Lijkt met een vreemde zet van Samsung om met Meego aan de gang te gaan. Ze hebben toch Bada OS. Er zijn voor zover ik weet geen mobile OS's die qua performance kunnen tippen aan Bada behalve dan Meego. Bada heeft als voordeel dat het development framework perfect in elkaar steekt en Meego is toch weer het ouderwetse houtje touwtje gebeuren. Kortom een vreemd verhaal.

  Langeman

  1. robnas -

   Android is de topper en al je concurrenten hebben het ook.
   MeeGo is de over de topper en nog geen fabrikant heeft het (Nokia N9 daargelaten, wat in feite geen MeeGo is maar een upgrade van Maemo).

   Ik hoop HEEL erg dat ze dit gaan doen. Nu Nokia zo dom is een goed OS te laten varen, hoop ik dat Samsung er wel leuke dingen mee gaat doen.

   1. Samsung-Rules -

    Hoop ook dat Samsung er een goede draai aan kan geven.

    Je uitspraak over de N9 ben ik absoluut niet met je eens. De N9 draait wel zeker op Meego En dit is een mengeling van Meamo en Moblin.

  1. Danijel -

   Op zich, als je kijkt naar de Nokia N9 dan is het OS erg ver gevorderd. Daarnaast zijn er ontwikkelaars die er mee aan de haal gaan en apps aan het maken zijn. De basis is er al, misschien wel meer dan bij Bada..

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters