Samsung rolt Android 4.4 Kitkat uit naar acht toestellen

Samsung begint zeer binnenkort met de uitrol van Android 4.4 Kitkat naar acht toestellen. Daaronder bevinden zich niet de Galaxy S3 en de S3 mini. De update voor die toestellen is nog altijd ongewis.

'Galaxy S3 en Note 2 krijgen eind maart KitKat-update' samsung galaxy s iii hoofdfoto

Aanvankelijk werd wel door Samsung aangekondigd dat de S3 en de S3 mini de update naar de laatste Androidversie zouden krijgen, maar problemen met de implementatie van TouchWiz – de softwareschil van Samsung over Android heen – lijken dat te verhinderen, als de geruchten daarover kloppen. De Galaxy S3 LTE krijgt de update overigens wel.

In de komende twee maanden komt Kitkat wel naar acht andere populaire toestellen. De update voor de Galaxy Note 2 is al beschikbaar in sommige landen, de update voor de LTE-versie van dit toestel komt deze maand. Android 4.4 voor de Galaxy S4 mini (LTE) komt in juni. De Note 3 Neo krijgt hem deze maand en de reuzentelefoons Galaxy Grand, Mega 5.8 en Mega 6.3 krijgen de update waarschijnlijk in juni.

Een en ander is te lezen op een screenshot met deze informatie die door Sammobile is bemachtigd. Daarop is ook te zien dat de Galaxy S3 voorlopig achterblijft en misschien wel helemaal niet meer wordt voorzien van een officiële update.

Niet op het lijstje staat de Galaxy S5, die binnenkort een update naar Android 4.4.3 tegemoet kan zien, aldus Sammobile.

Samsung rolt Android 4.4 Kitkat uit naar acht toestellen kitkat update status 

Bron: Sammobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Motorela -

  Wordt je gsm trager door een update van 4.2 naar 4.4? Of moet er juist een verbetering zijn in snelheid? (S4 mini gebruiker)
  Alvast bedankt!

 2. Bart Ceuleers -

  Dus Shurandy, bij jou mag een smartphone of tablet na 2 jaar afgeschreven worden? Ik volg nu steeds het nieuwste model van Apple, iPhone en iPad. Macbook sla ik er wel eentje over maar er zijn mensen die hun toestellen langer houden en die hebben toch ook recht dat hun toestellen bijgewerkt worden naar de nieuwste software. Niet iedereen is kapitaalkrachtig genoeg om steeds te upgraden van toestel en dan zeker al niet van Androidtoestellen want die verliezen hun waarde zoals sneeuw voor de zon. Ik vind het schandalig, een toestel zou bij mij om de 5j mogen worden afgeschreven want dat is wat ze doen, afschrijven.

  1. Shurandy -

   Je raaskalt maar wat jongen,

   " Afgeschreven " Dus omdat een telefoon een bepaalde update niet krijgt heeft het het jouw ogen de status afgeschreven ?
   Je kan je toestel toch ook langer houden zonder de desbetreffende update ?
   Hier in Nederland en trouwens heel Europa zijn we update-geil.
   5 jaar daar in tegendeel is theoretisch & Praktisch onhaalbaar..
   De meeste huidige S3 gebruikers van nu zijn trouwens abonnement houders, daar kan je vergif in opnemen als ik jouw alinea zo lees (Niet iedereen is kapitaalkrachtig genoeg om steeds te upgraden van toestel )
   Blijkbaar ben jij ook een S3 gebruiker, je bent duidelijk op je pikkie getrapt :).

 3. Bart Ceuleers -

  Zoals altijd bij Androidtoestellen is het weeral eens bewezen dat het een lotje uit de loterij is of je een update krijgt of niet, met specs heeft het totaal niets te maken want Kitkat heeft qua specs minder nodig dan Jellybean, dat de touchwiz het probleem is, geen probleem die hoef ik toch niet. Mijn vrouw haar S3 zal alsnog Kitkat krijgen, dan is het maar rooten en een stock versie erop zetten, geen probleem. Alleen vind ik het triestig. Bij Apple krijgt iedereen tegelijkertijd de update, smartphones en tablets maar die hebben ook alles zelf in huis he. Bij Apple is het natuurlijk ook niet voor altijd maar een iPhone 4s die ondertussen toch ook al wat jaartjes heeft die heeft nog altijd iOS 7 hoor en die is van oktober 2011.

  1. Shurandy -

   Wat overigens meer dan terecht is.
   Toestel is al ruim 2 jaar oud, tevens is de hardware verouderd.
   Tevens blijven de meeste S3 gebruikers Samsung-trouw en zullen hoogstwaarschijnlijk een upgrade maken naar de S4/S5/Note3.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters