Samsung rolt Android 4.4 Kitkat uit naar acht toestellen

Samsung begint zeer binnenkort met de uitrol van Android 4.4 Kitkat naar acht toestellen. Daaronder bevinden zich niet de Galaxy S3 en de S3 mini. De update voor die toestellen is nog altijd ongewis.

'Galaxy S3 en Note 2 krijgen eind maart KitKat-update' samsung galaxy s iii hoofdfoto

Aanvankelijk werd wel door Samsung aangekondigd dat de S3 en de S3 mini de update naar de laatste Androidversie zouden krijgen, maar problemen met de implementatie van TouchWiz – de softwareschil van Samsung over Android heen – lijken dat te verhinderen, als de geruchten daarover kloppen. De Galaxy S3 LTE krijgt de update overigens wel.

In de komende twee maanden komt Kitkat wel naar acht andere populaire toestellen. De update voor de Galaxy Note 2 is al beschikbaar in sommige landen, de update voor de LTE-versie van dit toestel komt deze maand. Android 4.4 voor de Galaxy S4 mini (LTE) komt in juni. De Note 3 Neo krijgt hem deze maand en de reuzentelefoons Galaxy Grand, Mega 5.8 en Mega 6.3 krijgen de update waarschijnlijk in juni.

Een en ander is te lezen op een screenshot met deze informatie die door Sammobile is bemachtigd. Daarop is ook te zien dat de Galaxy S3 voorlopig achterblijft en misschien wel helemaal niet meer wordt voorzien van een officiële update.

Niet op het lijstje staat de Galaxy S5, die binnenkort een update naar Android 4.4.3 tegemoet kan zien, aldus Sammobile.

Samsung rolt Android 4.4 Kitkat uit naar acht toestellen kitkat update status 

Bron: Sammobile

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters