Samsung rolt Froyo-update Galaxy S uit

Samsung is definitief begonnen met de uitrol van Android 2.2 voor haar Galaxy S. De update is ook direct in Nederland beschikbaar.

Samsung Galaxy S

Half oktober kwam de Froyo-update voor de Samsung Galaxy S al een keer naar buiten in Scandinavië, om een aantal dagen later weer offline gehaald te worden. De reden daarvoor is niet helemaal duidelijk, maar inmiddels maakt het allemaal niet meer uit.

Samsung heeft haar update voor de telefoon namelijk definitief vrijgegeven. Dat melden meerdere afdelingen van Samsung, waaronder de Nederlandse, die in de tweet die je hieronder kunt vinden meldt dat de update nu beschikbaar is via Kies. De update komt dus niet op het toestel zelf binnen (OTA, over the air) zoals HTC bijvoorbeeld deed met de Desire.

De update heeft schijnbaar niet veel extra functionaliteit bovenop de standaard toevoegingen in Froyo. Wel lijkt de update de GPS-problemen van de Galaxy S eindelijk definitief verleden tijd te maken en is Flash 10.1 standaard geïnstalleerd op het toestel na de update.

Samsung Galaxy S Android 2.2 (Froyo) update for the Netherlands now available through KIESless than a minute ago via TweetDeck

Samsung Benelux
Samsung_Benelux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Shana -

  Ik heb de Kies ge-update en ik kan nog steeds nie updaten naar Froyo, betekent dit dat ik gewoon moet wachten, of doe ik iets verkeerd?

 2. Pappe -

  Bij mij werkte het niet!!!!!!!!heb alles al geprobeerd!!!word er gek van!!!klote ding,ga er mee terug, of heeft iemand nog een andere oplossing.ik hoor het graag! groetjes pappe.:(

 3. Bart -

  Ja … iemand uberhaubt al die kansloze software Kies al werkend gekregen? Ik kom nog steeds niet voorbij de MTP error (windows XP SP3)

  Begin ondertussen echt spijt van mijn keuze voor de Galaxy S te krijgen … batterij is slecht, telefoon hapert en stottert, blijft lang hangen, veel software crashes en dan ook nog eens de pc software die gewoon niet werkt … kansloos!

 4. Andrayd -

  Ik heb de officiele froyo 2.2 sinds 5 november, maar ik merkte vanaf de update dat het batterijverbruik echter is toegenomen. Ik heb dit weekend navigatiesysteem gebruikt en na een uur was de batter gewoon leeg, terwijl hij vol was toen ik weg reed. WIFI, Bluetooth stonden gewoon uit. Achtergrond verlichting stond op zijn laagst.. Hebben jullie dit batterij probleem ook en is er een app die oplossing biedt? (Ik heb batterij boost geprobeerd, maar die liep continue vast)..
  ALvast bedankt.

 5. ilhan -

  Beste Edwin,

  Bedankt voor je reactie!
  Ik heb een factory-reset uitgevoerd zoals jij het had omschreven. Ik kreeg een zwarte scherm met een geel driehoek met daarin een Android poppetje met een bezemsteel waaronder DOWNLOADING stond. Na ca. 10 minuten heb de combinatie opnieuw ingedrukt gehouden waarna het toestel opnieuw opstartte. Wat me direct opviel is dat het toestel supersnel opstartte. Het probleem met de pop-down menu is opgelost. Enne je had helemaal gelijk, mijn Galaxy S werkt supersnel!! Overigens hoefde ik geen enkel app opnieuw te installeren, alles staat er nog op.
  Al met al bedankt. My god bless you 🙂
  Ilhan

 6. Peter -

  Ik krijg KIES niet werkend op mijn Apple-laptop. Is ook niet verwonderlijk als je naar de systeemvereisten kijkt.

  Hoe krijg ik het toch voor elkaar om middels mijn laptop Froyo te installeren?

 7. purple -

  bij mij werkte alles direct, moest alleen Ndrive opnieuw instaleren (backup) en copilot nav. werkt niet met deze 2.2 versie.
  Kan nog steeds niets op de sd kaart instaleren krijg geen keuze alles instaleerd hij in de ohone :S
  En die killapps had de vorige versie toch ook al, was nog sneller ook

 8. Gerard -

  Vanmorgen 9:07 gepost en nu weer up and running. Maar heeft een dag geduurd alles factory reset en terugladen etc etc…toch denk ik de beste optie bij de froyo-installatie. je hebt er een dag werk aan; maar dat verdient zioch terug.

 9. purple -

  Hoi, had eerst ook ergens gelezen dat je met deze nieuwe update kon kiezen voor de sd kaart als je iets installeerd.
  Maar hij instaleerd nog steeds alles gewoon in de telefoon en moet het dan later nog steeds overzetten op de sd kaard, knippen en plakken dus :S
  Of kan ik dat messchien ergens instellen?
  bvd
  meg.

  1. erwin -

   Hoi Gerard ik heb het zelfde probleem met de samsung apollo
   gps booster liep perfekt op 2.1 binnen halve minuut signaal en copilot liep als een zonnetje . maar nu met froyo is het raak met dat gekloyo, gps booster werkt niet meer, boos gebeld naar samsung ned , maar helpen mij niet verder.wil graag terug naar 2.1 maar dat kan niet.
   BAAALEN, hoop op een oplossing van samsung
   Wat zeg jij ervan.

 10. Edwin -

  Froyo biedt t.o.v. Eclair (2.1) wel een aantal verbeteringen. Flash 10.1 draait momenteel als een zonnetje en je kunt ook Adobe AIR apps downloaden. Daarnaast is Froyo (Frozen Yoghurt) wel degelijk een heel stuk sneller en is een aantal functies toegevoegd/verbeterd. Ik zie idd dat er problemen zijn met KIES. Met de nieuwste versie 1.5.3.1001 is ook daar een aantal problemen opgelost. Als het goed is wordt de Galaxy nu tenminste herkend, al helpt deze app nog steeds je WiFi-verbinding op je computer tijdelijk om zeep. (rechts klikken op het icoon in de taskbar en kiezen voor herstel, helpt de boel weer op gang)
  Hopelijk helpt dit een aantal mensen….;)

 11. Chevara -

  Klinkt herkenbaar, heb ook de indruk dat hij langzamer geworden is….dat al dat het aan mij lag 🙂

  Schijnt dat je hem opnieuw moet resetten , dat ie dan sneller is…:S

  1. Edwin -

   Hi Chevara

   Zie reactie bij Ilhan. Resetten doe je het best, door de volgende knoppen tegelijkertijd ingedrukt te houden:
   Volumeknop down, selectieknop [] en de aan/uit-knop.
   Je krijgt dan een factory reset (je verliest geen data), waardoor alles goed zou moeten werken.
   Je zult wel even je apps opnieuw moeten installeren via de AppMarket. (in de Market kun je ze gewoon opnieuw selecteren; je hoeft ze dus niet opnieuw aan te schaffen ;))

 12. EMvG -

  Ik heb Froyo inmiddels werkend. Maar ik heb daarvoor wel eerst door een paar brandende hoepels moeten springen.

  Uit allerlei berichtgeving blijkt zonneklaar dat Kies nogal kieskeurig is. Ik heb enkele weken geleden de toen acutele versie geinstalleerd (vanaf een non-administrator account met runas). Om Kies te actualiseren ben ik uiteindelijk toch maar uitgeweken naar het administrator account. Opmerkelijk is dat de non-administrator accounts niet het actuele maar het vorig versienummer blijven melden (dat moet ik nog recht zien te zetten). Daarmee krijg je dan geen nieuwe firmware op je telefoon. Daarvoor moest ik dus opnieuw uitwijken naar het administrator account 🙁

  Advies: Kies installeren en actualiseren via een administrator account (niet met runas).

  Of het voor de update van de firmware nodig is om van een administrator account gebruik te maken … zou niet moeten. Maar Kies is nogal kies. Dus indien nodig zou je die uitwijk kunnen gebruiken. Ik moest uitwijken.

  De update van de firmware ging goed. Maar toen … voordurend vastlopen, trillen, crashen van applicaties en onderliggende onderdelen (met name Daily briefing en Email). Met een paar uur spitten heb ik het uiteindelijk kunnen herleiden tot een Exchange email account. Die heb ik verwijderd en opnieuw opgevoerd. Ik kan nu weer redelijk werken.

 13. ilhan -

  Ik heb mijn SGS zondagmiddag geupdate. Het ziet er inderdaad beter uit, maar of de prestaties ook verbeterd zijn betwijfel ik momenteel. Mn scherm wilt niet kantelen, ook niet als ik het wijzig via de instellingen. Mn pop-up scherm (die je van boven naar beneden schuift) blijft hangen. Ook heb ik het idee dat het laden van een webpage langer duurt. Daarintegen werkt gps beter en zijn er meer mogelijkheden/opties. Zijn er mensen met dezelfde problemen of beter gezegd met oplossingen? Thanks!

  1. Edwin -

   Hi Ilhan

   Wanneer je alles goed werkend wilt krijgen, kun je het best even rebooten. (niet gewoon uit en weer aan zetten, maar de volgende toesten-combo proberen:
   (alles tegelijkertijd ingedrukt houden)
   Volumeknop down, Selectieknop [] ingedrukt houden en de aan/uit-knop indrukken. Je krijgt dan een factory-reset (waarbij overigens wel je foto's e.d. behouden blijven). Daarna werkt alles als een zonnetje 😉

   1. Edwin -

    Hi Ilhan

    Nog even dit..
    Je apps zul je wel opnieuw moeten installeren, maar dat is geen probleem omdat je ze in de AppMarket opnieuw kunt downloaden. (ook de gekochte versies!)

 14. Xander -

  Gister inderdaad m'n telefoon aan Kies gehangen, gaf direct melding voor Kies update!
  Na die update kreeg ik de langverwachte melding dat mijn telefoon geupdate kon worden.

  IK HEB FROYOOO, en m'n Galaxy S gaat als een speer!

  De GPS werkt nu top, ik kan eindelijk skypen en dat Google Voice werkt! (In het Nederlands..)

 15. longwise -

  Ik kreeg ook eerst de melding dat mijn huidige versie de hoogste was "PDA:JM2 / PHONE:JM2 / CSC:JM1", maar na het upgraden van mijn KIES kwam er een nieuwe upgrade bij. Froyo staat er op een werkt !!!!

 16. Chris -

  Wifi op SGS was ingeschakeld,mischien mede oorzaak.SGS werd niet meer herkend door Kies en kon dus update niet afronden.Kies verwijderd en opnieuw geinstalleerd,SGS uit- en weer ingeschakeld waarna update naar 2.2 wel goed ging.SGS net als allen nu veel sneller.
  Tip; sluit altijd alle apps op SGS voor aansluiting op Kies.

 17. Davy -

  ik woon in belgie, na opzoekwerk te hebben gedaan ben ik er achter gekomen dat onze provider proximus meestal niet meedoet aan updates voor toestellen die aangepast verkopen.. mooi he. ik het mijn toestel dan maar geupdated naar de nederlandse official froyo. bevindingen. over het algemeen iets sneller, maar de exchange functie werkt gewoon traag, tot 45seconden vooralleer ik een mail kan openen en beantwoorden, op de 2.1 ging dit gewoon goed. heb gelezen dat er nog mensen zijn met dit probleem. ik vind de samsung een zeer goede telefoon, maar persoonlijk vind ik dat google mss beter eens beter geteste os mag uitbrengen in de plaats van alles bij te houden van gelijk welke site, toepassing die we openen op onze eigen telefoon… imo ook al is android op dit moment de stabielste telefoon software.. Prestaties mogen er ook zijn. geef toe, alles gaat sneller, uitgezondert datgene waar je een mobiele tel voor koopt, essentie, mail, telefoon, sms…

 18. Sanne -

  Eindelijk heb ik 'm! Ik heb eerst kies verwijderd en opnieuw gedownload via samsung. Toen gaf kies wel aan dat er een update van de firmware was. Downloaden en installeren ging vrij snel. Ik had een backup gemaakt van contacten, agenda en media files. Duurde even voor mijn galaxy s weer opstartte, maar toen deed ie 't ook goed! Verrassing was dat alle gegevens nog gewoon op de telefoon staan! Paar leuke nieuwe widgets erbij en een stuk sneller! Nou maar hopen dat het zo blijft…:)

 19. Dipwag -

  Werkt prima, NET klaar met instaleren, merk meteen dat ie sneller is. Aantal functies zijn ook verbeterd, zoals dingen intypen (wachtwoorden, gebruikersnamen) is overzichtelijker geworden. Paar nieuwe achtergronden. Flash Player, instellingenscherm heeft gekleurde icoontjes, het meekantelen van het scherm is tegen te houden.Ben niets verloren ofzo. Gewoon via Kies, hoe kut het programma ook mag zijn.

 20. George -

  Zojuist geheel volgens de regels geupdate…en zie hier:
  Mijn Galaxy S draait nu op froyo (android 2.2.)
  Het ziet er gelikter uit en de geteste programma's, inclusief die van buiten de "Market" om, draaien soepeler en sneller. Heb flash nog niet geprobeerd, maar dat komt wel goed zo te zien.
  Ben een blij man momenteel…ik hoop dat het jullie ook zal lukken en ik verwacht eigenlijk van wel.

 21. dimi -

  ik krijg nog altijd geen update, ben het wachten moe en begin spijt te krijgen dat ik geen iphone 4 gekocht heb. al meer dan een maand wacht ik op die stomme update, heb nog niet eens een flash player

  1. martijn -

   iphone is ook niet alles. alle wekkers gaan een uur later af dan wanneer het staat door zomertijd. en geen update in zicht! hoezo slechte service

 22. Chris -

  Na openen van Kies verscheen melding update Kies beschikbaar.Na update Kies melding nieuwe firmware voor SGS.
  Alles volgens instructie's uitgevoerd,maar update werd onderbroken wegens probleem server( Samsung ? )
  Gelukkig werkt SGS nog op android 2.1 update 1.
  Meer mensen met dit probleem ?

  1. Fijke -

   Ik heb precies hetzelfde probleem. Het toestel begint met het downloaden van 'binaire' gegevens en binnen een paar minuten krijg ik de foutmelding dat er geen contact gemaakt kan worden met de server… Heeft iemand dit probleem al weten op te lossen?

   1. Fijke -

    Ik heb geen foutmelding meer en de update staat inmiddels op mijn telefoon. Ik maakte eerst gebruik van een draadloze internetverbinding. Toen ik mijn laptop rechtstreeks aansloot op het modem ging het wel goed.

 23. Albertjan -

  Mijn SGS kunnen upgraden naar Froyo!
  Moest daarvoor eerst mijn interne sd formatteren, anders werd het toestel niet herkend door Kies…
  Na formatteren ging het als een speer!

 24. Theo -

  Als er geen firmware update wordt aangegen door Kies, dan moet je waarschijnlijk eerst Kies zelf updaten. Kijk daarvoor op de website van Samsung Mobile.
  Theo.

 25. Matthijs -

  Ik heb kies, maar waar moet je nu naar toe om het up te daten?
  Via firmware-upgrade geeft ie aan dat de apparaarversie niet kan worden bijgewerkt en dat de huidige versie: PDA:JM2 / PHONE:JM2 / CSC:JM1
  Plz. help

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters