Samsung rolt Marshmallow uit naar Galaxy S6 en S6 Edge

Samsung heeft vandaag bekend gemaakt dat de uitrol van de update van Android 6.0 Marshmallow van start is gegaan naar de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge.

Afgelopen maanden was er al een testversie beschikbaar van de Android 6.0 Marshmallow. Begin deze maand verscheen de update in Samsungs thuisland Zuid-Korea. Vorige week verscheen de update in Europa. Polen is het eerste Europese land die de 6.0 update krijgt. Iets dat steeds meer op een traditie begint te lijken.

Android 6.0 update Energiezuinig

Wanneer je je smartphone niet gebruikt, wordt je toestel in sluimerstand gezet. Het voordeel hiervan is dat je wekker gewoon af gaat, ook al ben je vergeten je toestel op te laden. Met de functionaliteit Stand-by voor je apps gaat je toestel langer mee. Dit komt omdat apps die je zelden gebruikt worden uitgeschakeld. Hierdoor bespaart je toestel batterij en kan je langer gebruikmaken van je smartphone.

Privacy beheer

Met de Android 6.0 Marshmallow bepaal je zelf per applicatie van welke systeembronnen de applicatie wel of geen gebruik mag maken. Hierdoor krijg je meer controle over je privacy, iets waar steeds meer mensen veel belang aan hechten. Met een vingerafdruk kan je je toestel zelf ontgrendelen bij de Play Store en bij de apps.

Edge schermAndroid 6.0 update

Op de Android 6.0 update zitten meer functionaliteiten voor het Edge-scherm. Er komt naast de People Edge en de Apps Edge een ‘My Places’. Hier is te zien welke apps je recent het meest gebruikt. Daarnaast komt er een ‘Task Edge’, dit is een snelkoppeling naar relevante apps. Er komt ook een ‘Quick Tools Edge’, een snelkoppeling naar de S Planner, trending topics van Twitter, Yahoo Finance, Yahoo Sports, kompas- en locatie informatie.

Wil je meer informatie over de Android 6.0 update,  hier lees je er meer over.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters