Samsung ruilt Windows Mobile in voor Android met de Samsung i7500 – Update

Het Duitse blad de Bild heeft informatie gekregen over Samsung’s eerste Android-telefoon genaamd de i7500. De specificaties van het toestel zijn inmiddels ook bekend en daarnaast onderstreept de krant dat Samsung zich meer gaat toeleggen op het Android OS.

Samsung i7500

Vorige maand wist All About Phones de eerste foto te maken van het eerste Android-toestel van Samsung tijdens een persevent in Amsterdam. Sinds die tijd zijn er een hoop geruchten naar buiten gekomen over de eerste Android-telefoon van de producent, echter is inmiddels duidelijk dat de Samsung i7500 het eerste toestel dat op Android loopt zal gaan worden van de fabrikant. Het Duitse blad Bild heeft nu informatie gekregen over de i7500 inclusief een foto waarmee het nu nog een kwestie van tijd is voordat het toestel officieel wordt aangekondigd. De i7500 zal een Quad band-toestel worden met UMTS en HSDPA. Daarnaast zal er ook Wi-Fi, gps en Bluetooth aanwezig zijn zodat het de directe concurrentie kan opzoeken met Windows Mobile-toestellen. De i7500 krijgt van Samsung een 3,2-inch capacitive touchscreen met een HVGA-resolutie. Als we de krant mogen geloven dan zal er ook een 5-megapixelcamera op zitten en 8GB intern geheugen. Dit alles zal aangedreven worden door een 528 MHz Qualcomm MSM7200A-CPU en daarnaast zal het geheugen door middel van een Micro-SD-kaart kunnen worden uitgebreid. Tot slot weet de krant ook te melden dat er een 3,5mm headset jack aanwezig zal zijn en dat het toestel voorzien zal zijn van Android 1.5-software, ook wel bekend als Cupcake.

Bild weet ook te melden dat Samsung zich meer gaat toeleggen op Android ten koste van Windows Mobile. Terwijl producenten als LG zich juist sterker verbinden met het Mobile OS van Microsoft heeft Samsung andere plannen en ziet het een rooskleurigere toekomst voor het open Google OS. De Samsung i7500 zou in juni bij het Duitse O2 te koop moeten zijn. De verwachting is dat het toestel rond die tijd ook in Nederland moet landen.

Update op 27/04/2009 11:30

Samsung heeft zojuist de i7500 officieel vrijgegeven voor het grote publiek. Alle bovenstaande gegevens waren juist volgens het persbericht en alle specificaties en levertijden komen dan ook overeen met wat O2 en Samsung zojuist hebben gemeld. De volledige specificaties kun je deze pdf vinden.

Bron: Bild

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters