Galaxy Note 8: Samsung patenteert S Pen met ingebouwde speaker

Samsung heeft een patent aangevraagd voor een S Pen met een ingebouwde speaker, wellicht voor de Galaxy Note 8.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung S Pen SpeakerPatenten kunnen soms bizarre ideeën representeren en zijn bijna nooit definitief. Ze geven echter wel een goed beeld van welke richting een fabrikant wellicht op zal gaan met een nieuw product. Met alle heisa rondom de Galaxy Note 7 is het nog veel te vroeg om over de onvermijdelijke Galaxy Note 8 te beginnen, maar de kans is groot dat Samsung’s volgende phablet ook een S Pen heeft. Een in maart aangevraagd patent suggereert dat de handige stylus in de toekomst een opvallende upgrade krijgt.

Ingebouwde speaker

Samsung’s S Pen is vrij dun, maar toch toont het nieuwe patent een ‘Galaxy Note Pen’ met een heuse ingebouwde speaker die de speaker onderaan de Galaxy Note kan vervangen. Wanneer het pennetje in de phablet zit kan het geluid namelijk via de speaker stylus bovenop de stylus naar buiten komen, net zoals met een normale speaker het geval is. De schaarse details die genoemd worden wijzen er op dat er alsnog geluid uit het gat kan komen wanneer je de S Pen uit je Galaxy Note haalt.

Telefoongesprekken

Daarnaast kan het opvallende pennetje dus ook gebruikt worden als een losse speaker, die je bijvoorbeeld naast je neer legt terwijl je op je smartphone een filmpje kijkt. Het is onduidelijk wat hier precies de gedachte achter is. Er moet dan een redelijk geluid uit komen wil dat een aantrekkelijke optie zijn. Wellicht is het mogelijk om telefoongesprekken te voeren door het pennetje naast je oor te houden, maar dat is pure speculatie. Wellicht gaan we het ontdekken wanneer Samsung eind volgend jaar de Galaxy Note 8 aan gaat kondigen. De kans is aanwezig dat de Koreaans smartphonefabrikant dit patent nooit daadwerkelijk gaat gebruiken, dus vestig er niet je hoop op.

Samsung S Pen Speaker

Samsung Galaxy Note 7

Ondertussen kunnen Nederlandse consumenten nog steeds niet met de Samsung Galaxy Note 7 aan de slag. Samsung liet eerder deze maand weten dat het toestel vanaf 10 oktober verstuurd zal worden naar de klanten die al een exemplaar hebben aangeschaft, maar de hervatte verkoop is in andere landen opnieuw uitgesteld. Het is nog niet duidelijk of de lancering ook in Nederland vertraagd wordt.

Bron: Patently Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak lees verder

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters