'Samsung S8500 komt in April naar Nederland'

Samsung gaat in april de eerste smartphone met het OS Bada introduceren in Nederland. De smartphone zal verschijnen onder de naam S8500. Daarnaast opent de telefoongigant in dezelfde periode een nieuwe downloadwinkel met applicaties voor het Bada-OS, dit meldt Tweakers.net.

Samsung S8500 naast iPhone 3G (bron: GSM Arena)

Aankomende zondag zal de smartphone gepresenteerd worden in Barcelona op het Mobile World Congress. De S8500 zal de eerste smartphone zijn die Bluetooth 3.0 ondersteunt. Daarnaast heeft het toestel een super 3,3”-Amoled-scherm met een resolutie van 480×480 pixels. Het scherm maak gebruik van de zogenaamde Super Amoled-techniek. Deze techniek moet de problemen die er zijn met normale amoled-schermen oplossen, zoals verminderde leesbaarheid bij veel zonlicht.

De Smartphone zal worden aangestuurd door een processor met Cortex A8-core, dit blijkt uit het profiel van het toestel dat Tweakers.net in handen kreeg. Het is nog onduidelijk welke processor dat precies is. Zo gebruikte Samsung vorig jaar nog een Omap3430 van Texas Instruments in de i8910 HD, maar daarna kregen alle Samsung-smartphones een door Samsung zelf gemaakte processor. Over de prijs van het toestel is nog niets bekend.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dragao Cell -

    Hier kijk ik met smart naar uit! :Y

    Als Samsung een eigen Cortex A8 processor zal gebruiken dan kom je (momenteel) uit bij de S5PC100. Een zeer krachtige chip die ook in de iPhone 3GS is terug te vinden. Of zal men hun eigen 1 ghz op Cortex A8 architectuur gaan gebruiken en vervolgens ook aanbieden aan andere bedrijven (zie https://www.allaboutphones.nl/nieuws/3096/Samsung-komt-met-eigen-1GHzcpu-voor-telefoons.html). Of toch misschien nog een grotere verassing draaiend op een Cortex A9.

    Ga er maar vanuit dat een krachtige chipset in het toestel verwerkt zal zijn. Tevens ben ik zeer benieuwd naar bada. De screenshots zagen er al redelijk goed uit plus een aantal technische punten wat in een iedere bada toestel verwerkt zal zijn (oa. sensoren & multipoint touch) spreken mij erg aan. 😉

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters