Samsung: “Samsung Galaxy Tab krijgt update naar Android 3.0”

Samsung heeft tijdens de IFA-beurs haar eerste Android-tablet aangekondigd genaamd de Galaxy Tab. De producent meent dat het product begin oktober in Europa verkrijgbaar zal zijn en dat op termijn Android 3.0 op de tablet zal gaan draaien.

Samsung Galaxy Tab

Samsung heeft tijdens de IFA-beurs haar langverwachte tablet aangekondigd genaamd de Galaxy Tab. De Galaxy Tab is een relatief kleine tablet met een 7-inch touchscreen dat over krachtige hardware beschikt. Zo heeft Samsung de Galaxy Tab uitgerust met Bluetooth 3.0, Wifi n en de nodige UMTS en HSDPA-verbindingen die middels een normale simkaart ontsloten kunnen worden. Het apparaat beschikt over een 1GHz Hummingbird-processor dat grafisch vooral de strijd aangaat met de Qualcomm Snapdragon. Samsung heeft een normaal TFT-scherm in het toestel zitten dat 7-inch meet echter is het scherm erg helder en vooral batterij vriendelijk te noemen. De Galaxy Tab heeft een 10-pin connector in plaats van een micro-usb verbinding zoals de normale telefoons en dit heeft te maken met de extra hoge datasnelheid die de poort toelaat en het sneller opladen van de batterij aangezien deze relatief groot is. Ook laat de poort het exporteren van HD-content toe richting een TV. De batterij van de tablet gaat gemiddeld 7.5 uur meer volgens de producent en dat is onder normale omstandigheden. Tot slot heeft Samsung een 3-megapixelcamera in het toestel zitten en ook aan de voorkant is een VGA-camera te vinden om mee te kunnen videobellen.

Ook heeft Samsung de Android 2.2-software grondig onderhanden genomen en toegespitst op de tablet. De producent heeft de mogelijkheid toegevoegd om boeken op het apparaat te kunnen lezen en daarnaast ook verschillende kranten op het toestel te lezen waarvan ook een paar die uit Nederland komen. Ook heeft Samsung haar eigen TouchWiz-laag over het Android OS heen gezet om zo de interface extra gebruiksvriendelijk te maken. Samsung heeft tijdens de Q&A bevestigd dat de Galaxy Tab een update zal gaan krijgen naar Android 3.0 ‘Gingerbread’ om zo de concurrentie de baas te blijven. De Galaxy Tab zal halverwege oktober in Europa beschikbaar komen volgens Samsung. Onduidelijk is nog wat de prijs van het apparaat zal worden.

Samsung Galaxy Tab

 

Samsung Galaxy Tab

 

Samsung Galaxy Tab

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters