Samsung: “Samsung Galaxy Tab krijgt update naar Android 3.0”

Samsung heeft tijdens de IFA-beurs haar eerste Android-tablet aangekondigd genaamd de Galaxy Tab. De producent meent dat het product begin oktober in Europa verkrijgbaar zal zijn en dat op termijn Android 3.0 op de tablet zal gaan draaien.

Samsung Galaxy Tab

Samsung heeft tijdens de IFA-beurs haar langverwachte tablet aangekondigd genaamd de Galaxy Tab. De Galaxy Tab is een relatief kleine tablet met een 7-inch touchscreen dat over krachtige hardware beschikt. Zo heeft Samsung de Galaxy Tab uitgerust met Bluetooth 3.0, Wifi n en de nodige UMTS en HSDPA-verbindingen die middels een normale simkaart ontsloten kunnen worden. Het apparaat beschikt over een 1GHz Hummingbird-processor dat grafisch vooral de strijd aangaat met de Qualcomm Snapdragon. Samsung heeft een normaal TFT-scherm in het toestel zitten dat 7-inch meet echter is het scherm erg helder en vooral batterij vriendelijk te noemen. De Galaxy Tab heeft een 10-pin connector in plaats van een micro-usb verbinding zoals de normale telefoons en dit heeft te maken met de extra hoge datasnelheid die de poort toelaat en het sneller opladen van de batterij aangezien deze relatief groot is. Ook laat de poort het exporteren van HD-content toe richting een TV. De batterij van de tablet gaat gemiddeld 7.5 uur meer volgens de producent en dat is onder normale omstandigheden. Tot slot heeft Samsung een 3-megapixelcamera in het toestel zitten en ook aan de voorkant is een VGA-camera te vinden om mee te kunnen videobellen.

Ook heeft Samsung de Android 2.2-software grondig onderhanden genomen en toegespitst op de tablet. De producent heeft de mogelijkheid toegevoegd om boeken op het apparaat te kunnen lezen en daarnaast ook verschillende kranten op het toestel te lezen waarvan ook een paar die uit Nederland komen. Ook heeft Samsung haar eigen TouchWiz-laag over het Android OS heen gezet om zo de interface extra gebruiksvriendelijk te maken. Samsung heeft tijdens de Q&A bevestigd dat de Galaxy Tab een update zal gaan krijgen naar Android 3.0 ‘Gingerbread’ om zo de concurrentie de baas te blijven. De Galaxy Tab zal halverwege oktober in Europa beschikbaar komen volgens Samsung. Onduidelijk is nog wat de prijs van het apparaat zal worden.

Samsung Galaxy Tab

 

Samsung Galaxy Tab

 

Samsung Galaxy Tab

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters