'Samsung schiet Nokia voorbij in West Europa in 2010'

In een recent rapport van onderzoeksbureau IDC komt naar voren dat Nokia in 2010 niet langer de populairste telefoonproducent zal zijn in West Europa. Volgens het bureau zal Samsung de Finse gigant volgend jaar voorbij gaan.

Samsung Omnia Qwerty Telekoopwijzer

Dat Samsung aan een opmars bezig is moge duidelijk zijn, maar volgens onderzoeksbureau IDC zal deze wel heel snel verlopen. Volgens het bureau zal Samsung in 2010 al de grootste producent van mobiele telefoons zijn in West Europa. Die plaats wordt nu ingenomen door Nokia met een marktaandeel van 35%, ruim vier procent meer dan Samsung die het moet doen met 30,5%. Het deel waar Samsung de meeste winst kan halen zouden de smartphones zijn.

Samsung is in Europa al heel bekend en geliefd als producent van de zogenaamde feature-phones, maar op smartphone-gebied ligt het bedrijf nog wat achter. Daar kwam voor het eerst echt verandering in met de Omnia vorig jaar, nu begint Samsung steeds meer slimme telefoons op de markt te zetten in de vorm van toestellen als de Omnia II, Galaxy, HD en H1. Het enige probleem is, getuige verschillende reacties op AAP de afgelopen tijd, dat Samsung niet zo begaan is met het verlenen van softwaresupport, wat in het smartphonesegment wel erg belangrijk is. Toch verwacht IDC dat Samsung hier veel winst zal behalen volgend jaar en dat het marktaandeel in West Europa dat van Nokia voorbij zal gaan. Derde zal LG blijven en Sony Ericsson moet genoegen nemen met een vierde plaats.

Bron: Nu Zakelijk

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters