Samsung vlaggenschepen verslaan iPhones qua signaalsterkte

Uit een uitgebreid onderzoek blijkt dat Android vlaggenschepen Apple’s iPhone’s verslaan als het om signaalsterkte gaat.

Signaalsterkte

SignaalsterkteHeb je vaak last van een tegenvallende signaalsterkte op je iPhone? Je bent waarschijnlijk niet de enige. Volgens een officieel rapport van het Deense Nordic Council of Ministers presteren Apple’s iPhones onder de maat als het om signaalsterkte en bereik gaat. De onafhankelijke test evalueerde 26 van de meest populaire smartphones in de Scandinavische regio. Er werd specifiek op de signaalsterkte gelet. De resultaten laten zien dat iPhones een stuk vaker problemen hebben met signaalsterkte dan de Galaxy vlaggenschepen van Samsung.

Scandinavië

Laten we even vooropstellen dat dit onderzoek de GSM en LTE banden heeft gemeten die populair zijn in die specifieke regio. Dat betekent dus dat de resultaten niet noodzakelijk helemaal representatief zijn voor de rest van de wereld. Toch geeft het onafhankelijke onderzoek alsnog een goed beeld van welke smartphones een grotere kans hebben om problemen te krijgen met de signaalsterkte. Elke smartphone werd gemeten in open ruimtes en terwijl ze in de hand gehouden werden. Op verschillende plekken werd de signaalsterkte bijgehouden, om vervolgens te berekenen welke smartphones het meest consistent zijn. In de onderstaande tabellen kun je de resultaten bewonderen:


Signaalsterkte

iPhone’s stellen teleur

SignaalsterkteZoals je kunt zien staan Android vlaggenschepen zoals de Samsung Galaxy S6, Nexus 5X en de Galaxy S7 Edge allemaal in de bovenste regionen, terwijl Apple’s iPhones juist helemaal onderaan staan. Je kunt het feit dat Apple’s vlaggenschepen consistent laag scoren niet excuseren met het feit dat het onderzoek enkel plaatsvond in Denemarken. Daarvoor is het contrast te sterk. Bovendien worden deze resultaten bevestigd door eerdere onderzoeken die wel Amerika en Europa plaatsvonden. Hopelijk hebben de recent aangekondigde iPhone 7 en iPhone 7 Plus niet dit probleem.

Smartphones van het Chinese Huawei, zoals de Honor 7, de Nexus 6P en de Huawei P9, komen ook slecht uit in elke test. Verder valt het op dat Sony eigenlijk als enige smartphonefabrikant heel wisselend scoort. Al met al zijn dit verschillen waar je vooral last van hebt wanneer je in gebieden met slecht bereik bent. Je kunt meer over het onderzoek en de resultaten lezen in het bijbehorende officiële rapport.

Bron: Nordic Council of Ministers

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters