Samsung slaat terug met rechtszaak tegen Apple

Samsung heeft wraak gezworen tegen Apple, nu de iPhone-fabrikant een patent-rechtszaak tegen de Koreaanse gigant heeft aangespannen. Samsung meldt dat Apple juist patenten heeft geschonden.

Apple iPad vs Samsung Galaxy Tab

Apple heeft de rechtszaak aangespannen bij een Californische rechtbank, omdat het bedrijf vindt dat Samsung met de Galaxy S en de Galaxy Tab producten maakt die teveel op de iPhone en de iPad lijken.

Samsung laat het er niet bij zitten en maakt zich niet alleen op voor de verdediging, maar ook voor de aanval. ”Samsung zal actief reageren op deze juridische actie tegen ons met passende juridische maatregelen om ons intellectueel eigendom te beschermen”, meldde Samsung in een verklaring.

Samsung beweert in de verklaring dat de producten van het Koreaanse bedrijf zijn gebaseerd op zijn eigen ” intellectuele portfolio en eigen technologieën”.

Het blijft vreemd dat de twee bedrijven elkaar in de haren vliegen, omdat Apple een grote klant is van Samsung. Veel componenten van de iPhone en de iPad worden in de fabrieken van Samsung geproduceerd, zoals de A4 en A5-processoren.

Ondanks deze goede relaties laat Apple hier zien niet te beroerd te zijn zelfs zijn ‘vrienden’ aan te pakken als het om de bescherming van intellectueel eigendom gaat. De aanklacht van Apple gaat vergezeld van een heel pakket foto’s, waaruit moet blijken dat de producten van Samsung teveel weg hebben van die van Apple. Zowel op hardware- als op softwaregebied, en zelfs de verpakkingen van Samsung vindt Apple een patentschending.

In de aanklacht van Apple wordt geschreven over ”een rechthoekig product met allevier de hoeken afgerond”, ”de voorkant van het product wordt gedomineerd door een scherm met zwarte randen”, ”een metalen frame rondom de voorkant” en andere karakteristieken van de iPhone 3G(s) waar vooral de Galaxy S teveel va zou weg hebben.

Apple noemt het ”schaamteloos kopiëren” van Apple’s design schadelijk voor het bedrijf, en vraagt de rechter om een oordeel.

Bron: Wired

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters