Samsung sluit eigen winkel in Londen

In Nederland zijn ze nog maar net open, maar in Londen ging er vlak voor de kerst alweer eentje dicht: de grootste Samsung Experience Store in de Britse hoofdstad bestaat niet meer. Dat geeft te denken over de levensvatbaarheid van deze winkels, waar alleen Samsungtelefoons en -tablets worden verkocht.

Samsung opent eigen smartphonewinkel in Amsterdam opening experience store amsterdam10
Een Samsung Experience Store in Nederland tijdens de opening.

Overigens bestaan de andere Samsung Experience Stores in Engeland nog wel. Daar worden de Londense klanten nu heen verwezen als ze iets te vragen hebben of aanspraak willen maken op de garantie van een smartphone of tablet die ze daar hebben gekocht.

De Samsung Experience Store is een winkel die naar voorbeeld van de beroemde Apple Stores is gebouwd. Je vindt er alleen artikelen van Samsung, die werkend worden getoond en waar iedereen ze mag proberen. Ook worden er accessoires voor de telefoons en tablets verkocht.

Nu de verkoop van Samsungtelefoons en -tablets terugloopt, is het blijkbaar alweer tijd om enkele Samsungwinkels te sluiten. Zonder enige uitleg aan de klanten is de zaak in Londen van de ene op de andere dag dicht gegaan. Wie Samsung erover belt, krijgt een bandje te horen waarop te horen is dat de winkel voorgoed dicht is.

Aan The Verge heeft Samsung verteld dat het de fabrikant spijt dat de winkel dicht is. Maar een uitleg is niet gegeven.

De gesloten winkel was de duurste en grootste Samsungwinkel in Londen, midden in een bekend winkelcentrum. De Samsungwinkels waren de enige en eerste plekken waar klanten de Galaxy S4 en later de Galaxy S5 konden krijgen in heel Engeland. Echter, laptops waren er al niet meer te zien nadat Samsung stopte met de productie daarvan, en de teruglopende verkoop van de telefoons en tablets heeft kennelijk tot gevolg dat er in de winkels gesneden gaat worden.

Wat er met de Experience Stores gebeurt in Nederland, waar vijf Samsung Experience Stores zijn gevestigd in Den Haag, Amersfoort, Haarlem, Apeldoorn en Eindhoven, is niet bekend. Nog niet lang geleden maakte Samsung juist bekend dat er binnenkort zestig nieuwe winkels in heel Europa zouden worden geopend.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters