Samsung sluit patentdeal met Microsoft voor haar Android-telefoons

Microsoft en Samsung hebben bekendgemaakt dat Samsung licentiegeld gaat betalen voor patenten van Microsoft. Microsoft zal in ruil hiervoor Samsung niet aanklagen omdat het gebruik maakt van het Android OS op zijn smartphones.

De overeenkomst is het gevolg van een paar fundamentele patenten die Microsoft in bezit heeft. Deze technologie uit de patenten is verwerkt in het Android OS waardoor fabrikanten voor elke Android-telefoon geld dienen af te dragen aan Microsoft. Inmiddels heeft ook Samsung zich hierbij aangesloten nadat al eerder onder meer HTC, Acer, General Dynamics Itronix, Onkyo, Velocity Micro, ViewSonic en Wistron zich bij de patenten van Microsoft dienden neer te leggen.

Samsung kan nu doorgaan met het verkopen van zijn Androidtelefoons in Amerika en heeft klaarblijkelijk geen vertrouwen in de overname van Motorola en dat diens patenten bescherming zouden bieden. Microsoft en Motorola liggen nog met elkaar in de clinch over deze Android-patenten en gaan dit in een rechtszaak uitvechten.

Opvallend is dat Samsung ook heeft gezegd dat het Koreaanse bedrijf zich meer gaat focussen op Windows Phone aangezien dat een onderdeel van de overeenkomst is. Samsung zal meer aan marketing en development gaan uitgeven rondom het OS van Microsoft. Het lijkt er dan ook op dat Microsoft gebruik heeft gemaakt van zijn positie om Samsung een actievere rol in de ontwikkeling van het OS te laten spelen. Onduidelijk is nog hoeveel Samsung moet betalen per telefoon voor de Androidlicenties.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters