‘Samsung Smart Glow geeft een nieuwe twist aan LED notificaties’

Uit een gelekte presentatie van Samsung blijkt dat het bedrijf een nieuwe functie voor zijn smartphones heeft ontwikkeld, genaamd Smart Glow.

Samsung

Het is tegenwoordig steeds moeilijker om als smartphonefabrikant op te vallen in een markt waar de innovatie vaak simpelweg neer komt op meer werkgeheugen, meer megapixels en nog grotere schermen. Toch weten fabrikanten soms smartphonefuncties die we allemaal gewend zijn te moderniseren op een vernuftige manier. Neem bijvoorbeeld Samsung, die volgens geruchten bezig is met een soort LED notificatie-lichtjes 2.0, genaamd Smart Glow. Smart Glow is een soort ring die om de camera aan de achterkant van je toestel loopt en zoals de naam al doet vermoeden kan oplichten.

Smart Glow

Smart Glow

Volgens een gelekte presentatie kan de ring net zoals normale LED notificaties in bepaalde kleuren oplichten om notificaties door te geven. Denk aan rood wanneer je accu bijna leeg is, groen als iemand je aan het bellen is en blauw als je een mailtje binnen hebt gekregen. De meerwaarde van Smart Glow wordt echter pas echt duidelijk als je smartphone de hele ring op een intelligente manier gebruikt. Een gelekte presentatie geeft het voorbeeld dat het licht rondjes begint te draaien om je camera wanneer je een selfie neemt, en dat het begint te knipperen als een gezicht is herkend.

Smart Glow

Welke smartphone?

Het is op dit moment nog onduidelijk welke smartphone het eerst gebruik gaat maken van de unieke functie, maar huidige geruchten wijzen op de Samsung Galaxy J2 2016, die in India uit komt. Tegelijkertijd wordt ook beweerd dat de aankomende Samsung Galaxy Note 7 ook een oplichtende ring heeft, maar dat gerucht nemen we voorlopig met een korreltje zout. Functies als Smart Glow zullen misschien niet je leven veranderen, maar het is knap dat fabrikanten na al die jaren nog manieren vinden om smartphones op een nieuwe manier met je te laten communiceren, ook als het slechts een evolutie is van een bestaande functie.

Bron: Galaxyclub

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters