Niet iPhones, maar Samsung’s smartphones worden het meest gekopieerd

Smartphonemakers laten zich graag door elkaar inspireren. Zo is vrijwel elke (goedkopere) Android smartphone beïnvloed door het design van de iPhone 6 en alle iPhones die daarna kwamen. Dat is echter iets anders dan echt een kopie afleveren. Dat is een markt apart: in China zijn er fabrikanten die elke dag flagships van merken als Samsung en Apple exact namaken. Precies dezelfde behuizing, knoppen en zelfs software.

De wondere wereld van copycats

Althans, dat is hun doel. Vaak hebben dat soort copycats belabberde hardware. Het draait meer om het uiterlijk, dan om de prestaties. Daarnaast zijn dat soort toestellen vaak spotgoedkoop, en hebben ze hilarische namen die net niet overeen komen met het origineel. Check bijvoorbeeld deze kopie van de Samsung Galaxy S9. Een toestel dat nog niet eens op de markt is.

De populaire benchmarkdienst AnTuTu is door zijn data voor 2017 gaan ploegen. Benchmarktests worden gebruikt om de prestaties van smartphones te meten. Het bedrijf verzamelde alle geteste toestellen van januari tot december 2017, en kwam daarbij tot een opvallende conclusie: 2.64% van alle geteste smartphones zijn klonen/kopieën.

Samsung iPhone kopie Samsung iPhone kopie

Samsung Galaxy S7 Edge meest gekopieerde telefoon

De Samsung Galaxy S7 Edge was vorig jaar met afstand de meest gekopieerde smartphone. Met gemak. Het meest gekopieerde toestel is de Europese versie, de op een na meest gekopieerde smartphone is de Chinese. De normale Galaxy S7 stond op de derde plek. De vierde plek werd ingenomen door de Samsung W2016, een klaptelefoon. De eerste iPhone kwam pas op de vijfde plek, de iPhone 7 Plus. Dat is overigens ook de enige iPhone in de top 10.

Samsung iPhone kopie

Hoe dat komt? Android smartphones zijn vooral qua software veel makkelijker om na te maken. De manier waarop iOS werkt is een stuk pittiger om te kopiëren binnen een ander besturingssysteem. We hebben in het verleden indrukwekkende pogingen gezien, maar die zijn zeldzaam. Zodra je de neppe “App Store” opent, word gelijk de illusie uitgeholpen. Met een Samsung-kopie is dat wel anders.

Houd ook in het achterhoofd dat dit niet geheel representatief is. Deze data komt immers uit tests van gebruikers. Smartphones die niet getest worden, zullen dus ook niet naar voren komen. Dat neemt echter niet weg dat de conclusie duidelijk is: je hoeft niet enkel bij Samsung aan te kloppen voor een Galaxy-smartphone. Check hier het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S9.

 

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters