Samsung’s smartphone van de toekomst heeft een scherm aan de achterkant

Smartphoneschermen worden groter en groter, maar onze handen niet. De schermranden werden er in 2017 een stuk dunner op, wat natuurlijk helpt. Maar hoe kunnen de schermen nog groter worden, zonder dat smartphones onbruikbaar worden? Een antwoord ligt voor de hand: het scherm doortrekken aan de achterkant. Samsung heeft zo’n design nu gepatenteerd.

Samsung patenteert smartphone met twee schermen

Meizu probeerde het al met de Meizu Pro 7. Op dat toestel zat een klein schermpje aan de achterkant. Daarop kunnen gebruikers zichzelf bewonderen tijdens het nemen van een selfie, of de tijd op checken. Nu lijkt het er sterk op dat Samsung ook een dergelijke strategie ambieert.

Later dit jaar komt de Koreaanse techgigant sowieso met een opvouwbaar toestel. Dan heb je automatisch een scherm aan de achterkant, wanneer je het toestel opvouwt. Uit een officieel patent van Samsung blijkt dat het bedrijf ook experimenteert met tweede schermen op ‘normale’ smartphones. Zoals we ze nu kennen dus, maar dan met een tweede scherm aan de achterkant.

Samsung tweede scherm achterkant

Let’s Go Digital ontdekte het aangevraagde patent. Het document detailleert drie verschillende oplossingen voor een dergelijk design. Het patent doet denken aan eerdere patenten van Apple. De Amerikaanse techgigant verkent ook dit gebied voor de iPhone. Voor elke fabrikant en patenten geldt: een groot deel wordt nooit uitgevoerd. Neem bijvoorbeeld dit absurde plan van Samsung.

Samsung tweede scherm achterkant Samsung tweede scherm achterkant

Dit is echter een idee, dat we waarschijnlijk echt in toekomstige toestellen terug gaan zien. De nadruk ligt vooral op schermpanelen die om het toestel heen worden gevouwen. Samsung heeft natuurlijk al gebogen schermranden. Wat nou als je dat van twee kanten doet, en het scherm dus doorloopt? Dat is een optie die de Koreaanse techgigant uitstippelt.

Het bedrijf toont ook een aantal praktische voorbeelden. Zo kunnen gebruikers hun notificaties checken, telefoongesprekken snel beantwoorden of zichzelf bekijken tijdens het nemen van foto’s. Handig als je telefoon plat op tafel ligt, maar is het echt de innovatie waar we op zitten te wachten? We gaan het de komende jaren ontdekken. Check ondertussen wat het bedrijf van plan is met de Samsung Galaxy S9.

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters