Samsung Solar Guru wordt eerste telefoon met ingebouwd zonnepaneel

Samsung liet tijdens het Mobile World Congress al een telefoon zien met ingebouwd zonnepaneel, maar dit bleek een concept te zijn. Nu is er een echte zonne-energietelefoon aangekondigd door Samsung, de Solar Guru.

Samsung Solar Guru lancering

Tijdens het Mobile World Congress dit jaar kondigde Samsung de Blue Earth aan, dit moest ’s werelds eerste telefoon met een ingebouwd zonnepaneel van een bekende producent worden. Helaas bleek deze Blue Earth slechts een concept te zijn en zullen we die dus nooit op de markt gaan zien. Nu heeft Samsung in Azië een telefoon gelanceerd die wel echt op de markt zal gaan komen, ook met een zonnepaneel. Deze Samsung Solar Guru E1107 is vooral gericht op de wat minder ontwikkelde landen, maar zal waarschijnlijk later ook naar Europa komen. Het toestel gaat maar €60 kosten volgens de berichten.

Dat de E1107 gericht is op de minder ontwikkelde markten is wel duidelijk te zien aan de features, het toestel heeft een 1,5 inch cstn-scherm dat 65 duizend kleuren kan weergeven en ziet er ook uit als een echte low-ender. Het toestel ondersteunt wel Samsung’s nieuwe fake-call-functie, die we tot nu toe alleen in de wat duurdere telefoons hebben gezien. Het toestel heeft ook een FM-radio en ondersteuning voor mp3-ringtones, maar een echte muziekspeler zal waarschijnlijk ontbreken. Het zonnepaneel zit op de achterkant en volgens de eerste berichten zal één uur volle zon goed zijn voor vijf tot tien minuten bellen.

Samsung Solar Guru E1107 

Bron: Samsung Hub

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters