Samsung spant vier nieuwe rechtszaken aan tegen Apple om mobiele producten te weigeren

Fabrikant Samsung heeft in Nederland vier kort gedingen aangespannen tegen Apple om de verkoop van de iPad en de iPhone te verbieden. Samsung gaat agressiever zijn eigen patenten verdedigen. Een en ander is een reactie op de voortdurende aanvallen in de rechtszalen van Apple, waardoor diverse Samsungproducten in sommige landen niet meer verkocht mogen worden.

Apple vs SamsungSamsung laat in een vandaag gepubliceerd interview weten dat het zijn grote plaaggeest Apple een stuk agressiever gaat aanpakken. Waar Apple het vooral wil gooien op patenten die inbreuk maken op het design van Apple, gaat Samsung een aantal zogenaamde fundamentele patenten in de strijd werpen die Apple het leven flink zuur kunnen maken. Deze patenten hebben veelal betrekking op verschillende technieken om te communiceren met het netwerk, zo meldt Webwereld.

Als gevolg van de nieuwe strategie van Samsung heeft de fabrikant nu besloten om onder meer in Nederland Apple opnieuw aan te klagen. Samsung eist deze keer de hoofdprijs; alle 3G-producten van Apple moeten uit de winkels worden gehaald. Dit heeft betrekking op alle versies van de Apple iPhone en de Apple iPad 3G, aldus Webwereld. Samsung heeft vier patenten ingebracht in vier verschillende kort gedingen in Den Haag. De vier patenten hebben betrekking op 3G en de communicatie tussen een toestel en het netwerk.

De advocaat van Samsung laat aan Webwereld het volgende weten: “Apple is in 2007 ineens op de telefoniemarkt gestapt. Voor die tijd deed het bedrijf in computers en muziekspelers. Ze hebben het heel goed gedaan, maar ze hebben aan niemand licenties gevraagd voor de patenten, die aan de basis liggen van de 3G en UMTS standaard. Samsung heeft meer dan honderd van dergelijke patenten, en een vergoeding hiervoor is redelijk. Die wordt dan ook door iedereen betaald, behalve door Apple.”

Ook Samsung Korea laat weten dat het deze mening deelt in het interview. Volgens de Koreaan is Samsung het zat dat Apple gratis mee lift op de patenten van de fabrikant. Apple dient of een licentie te nemen op de patenten zoals elke andere fabrikant of een schadevergoeding te betalen. Volgens Webwereld heeft de rechter in Nederland wel al besloten dat Samsung Apple eerst een licentie mogelijkheid dient aan te bieden die redelijk is. Dat heeft te maken Fair, reasonable, and non-discriminatory regelgeving omtrent patenten zodat fabrikanten geen misbruik kunnen maken van hun machtspositie. De eerste zitting die over het FRAN-vraagstuk gaat zal aanstaande maandag plaatsvinden in Den Haag.

Bron: Webwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. harry -

  Voorbeeld: je hoord vaak mensen zeuren van LG telefoons zijn ruk, iphone is super. Wat ik dan wel weer grappig vind is dat van de iphone 4 het retina display weer gemaakt word door LG. Al met al blijft het in mijn ogen allemaal collega's van elkaar

 2. harry -

  Apple moet gewoon eens normaal doen en een ander ook wat gunnen. Het enige wat ze kunnen doen is andere mensen het leven zuur maken om erzelf beter van te worden. Het grappige is wel zo,uiteindelijk hebben ze mekaar toch nodig om tot een goed product te komen.

  1. sam-rules -

   Apple zal ik nooit verdedigen. Misschien heb ik gezegd dat ze mooie producten bouwen en hun software (PC) de laatste jaren vooruit is gegaan, maar mag het naar zo`n 30 jaar.:)

  1. steve-vanm -

   Jij denkt dus echt dat Sam-rules een apple-fanboy is?! Hoezo kwam je op dat idee?:P Maar ff on-topic: Ik hoop dat Samsung het voor elkaar krijgt. Dat gezeik van Apple moet maar eens afgelopen zijn.

  2. sam-rules -

   @smoking. Zal het je even uitleggen.. Kijk niet te veel aan mijn nickname hier.. heb ik ooit gekozen en blijf daar bij. Samsung heeft wel vaak mijn voorkeur omdat ze mooie en goedwerkende producten op de markt brengen. (vind ik persoonlijk). Verder heb ik geen voorkeur kwa gsm fabrikant. Microsoft draag ik al lang een warm hart toe, omdat ik de laatste 15 jaar heel wat hardware configuraties heb gebouwt en geconfigureerd, server / netwerken enz. Apple en zijn aanhang heb ik helemaal niets mee. 😉

 3. sam-rules -

  komem die h*m*`s bij appel er misschien nog goed af met alleen een schade vergoeding te betalen… hoop dat samsung het zover opdrijft dat die k*t producten een lange tijd verboden worden. :Y

 4. jatoch -

  Ik snap dat Apple een hele grote klant is van Samsung…
  Maar er komt een moment dat Samsung Apple steeds minder nodig heeft.

  En dat kan je zien uit alles.
  De telefoons van Samsung worden steeds meer verkocht.
  Men praat meer over Samsung dan Apple.
  En Samsung heeft niet voor niks productie problemen.

  Ik denk dat Samsung nu eindelijk gaat inzien dat ze Apple eigenlijk helemaal niet echt nodig hebben.
  Je het gaat ze een hoop geld kosten maar vergeet niet dat Samsung erg goed bezig.
  Samsung kan hierdoor een veel betere naam krijgen.
  Ze lopen met alles voorop. Apple is niet voor niks begonnen!

  Waarde van het bedrijf zal ook alleen maar groeien.
  Apple begon met rechtzaken maar nu zit Apple in de hoek waar de klappe vallen.

  Zeer domme zet is dit van Apple geweest om ooit Samsung aanteklagen.
  Je klaagt namelijk de grootste hardware fabrikant aan met de meeste patenten.

  Heb het al zovaak gezegd tegen kennissen om me heen.
  Maak nooit Koreanen boos.

  Dankzij Azie hebben wij nu een moderne TV / Laptop en Telefoon.

  Zet hem op Samsung!

 5. Danijel -

  Interessant. Het lijkt erop dat Samsung dermate zware patenten ingebracht heeft dat Apple er niet of nauwelijks omheen kan. Een teken is dat de advocaten van Apple eerst een licentie voorstel willen bespreken alvorens ze de rechtszaal in zullen gaan.

  Samsung for the win?!

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters