Samsung spant vier nieuwe rechtszaken aan tegen Apple om mobiele producten te weigeren

Fabrikant Samsung heeft in Nederland vier kort gedingen aangespannen tegen Apple om de verkoop van de iPad en de iPhone te verbieden. Samsung gaat agressiever zijn eigen patenten verdedigen. Een en ander is een reactie op de voortdurende aanvallen in de rechtszalen van Apple, waardoor diverse Samsungproducten in sommige landen niet meer verkocht mogen worden.

Apple vs SamsungSamsung laat in een vandaag gepubliceerd interview weten dat het zijn grote plaaggeest Apple een stuk agressiever gaat aanpakken. Waar Apple het vooral wil gooien op patenten die inbreuk maken op het design van Apple, gaat Samsung een aantal zogenaamde fundamentele patenten in de strijd werpen die Apple het leven flink zuur kunnen maken. Deze patenten hebben veelal betrekking op verschillende technieken om te communiceren met het netwerk, zo meldt Webwereld.

Als gevolg van de nieuwe strategie van Samsung heeft de fabrikant nu besloten om onder meer in Nederland Apple opnieuw aan te klagen. Samsung eist deze keer de hoofdprijs; alle 3G-producten van Apple moeten uit de winkels worden gehaald. Dit heeft betrekking op alle versies van de Apple iPhone en de Apple iPad 3G, aldus Webwereld. Samsung heeft vier patenten ingebracht in vier verschillende kort gedingen in Den Haag. De vier patenten hebben betrekking op 3G en de communicatie tussen een toestel en het netwerk.

De advocaat van Samsung laat aan Webwereld het volgende weten: “Apple is in 2007 ineens op de telefoniemarkt gestapt. Voor die tijd deed het bedrijf in computers en muziekspelers. Ze hebben het heel goed gedaan, maar ze hebben aan niemand licenties gevraagd voor de patenten, die aan de basis liggen van de 3G en UMTS standaard. Samsung heeft meer dan honderd van dergelijke patenten, en een vergoeding hiervoor is redelijk. Die wordt dan ook door iedereen betaald, behalve door Apple.”

Ook Samsung Korea laat weten dat het deze mening deelt in het interview. Volgens de Koreaan is Samsung het zat dat Apple gratis mee lift op de patenten van de fabrikant. Apple dient of een licentie te nemen op de patenten zoals elke andere fabrikant of een schadevergoeding te betalen. Volgens Webwereld heeft de rechter in Nederland wel al besloten dat Samsung Apple eerst een licentie mogelijkheid dient aan te bieden die redelijk is. Dat heeft te maken Fair, reasonable, and non-discriminatory regelgeving omtrent patenten zodat fabrikanten geen misbruik kunnen maken van hun machtspositie. De eerste zitting die over het FRAN-vraagstuk gaat zal aanstaande maandag plaatsvinden in Den Haag.

Bron: Webwereld

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters