Samsung sponsort eerste tweet vanaf de Mount Everest

Iedereen die weleens in de Alpen rondbanjert, weet dat bellen, sms’en of internetten met je telefoon in de bergen erg moeilijk kan zijn. Maar op de Mount Everest kan het gewoon, zo bewees Samsung met een marketingcampagne voor de Galaxy S II.

Samsung Galaxy S II AAP

Overigens was de hoogste berg ter wereld al lang ontsloten voor 3G-verbindingen, met dank aan provider Ncell. Die provider heeft masten in het Everest-basiskamp geïnstalleerd om klimmers de mogelijkheid te geven om met een simpele telefoon te communiceren, in plaats van met een zware en dure satelliet-telefoon. Ook China Mobile vond het blijkbaar nodig om de Everest tijdens de Olympische Spelen in China te ontsluiten voor mobiel verkeer.

Maar omdat twitteren misschien niet het eerste is waar je aan denkt als je uitgeput en half bevroren op de top van de Mount Everest zit, had niemand nog zoiets ondernomen. Totdat Samsung bedacht dat het wel een leuke marketingstunt zou zijn om een klimmer de Everest op te sturen met een Galaxy S II en hem verslag te laten doen via Twitter. Kenton Cool ging dan ook, gesponsord door Samsung, de Everest op en plaatste dat een aantal dagen geleden op Twitter.

Zoals je hieronder kunt zien is er ook een filmpje gemaakt van het telefoongesprek dat Cool op de Everest pleegde. Ook met zijn Galaxy S II, natuurlijk.

Everest summit no 9! 1st tweet from the top of the world thanks to a weak 3G signal & the awesome Samsung Galaxy S2 handset! @samsungukless than a minute ago via web

Favorite
Retweet
Reply

Kenton Cool
KentonCool

Mount Everest

 

Bron: Ubergizmo

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters