Samsung staakt juridische strijd tegen Apple in Europa

Samsung heeft bekendgemaakt dat de advocaten van het bedrijf bij rechters geen verkoopverbod mere gaan eisen op de producten van Apple in Europa. De fabrikant wil liever op basis van zijn producten concurreren met haar aartsrivaal, dan in de rechtszaal.

Samsung staakt juridische strijd tegen Apple in Europa samsung

Samsung wist deze ontwikkeling aan The Verge mede te delen. Volgens Samsung heeft de juridische strijd tussen de twee bedrijven weinig vruchten afgeworpen en wil Samsung liever concurreren op basis van producten dan op basis van patenten.

“We geloven sterk dat het beter is wanneer bedrijven op eerlijke wijze met elkaar concurreren in plaats van in de rechtszaal”, aldus de Koreaan in een verklaring. Samsung heeft dan ook nu besloten om haar verzoek tot een verbod van Apple-producten in te trekken in Europa. Het gaat hier met name om de rechtszaken omtrent essentiële patenten van Samsung.

Samsung gaat vooralsnog wel door met de rechtszaak in Amerika die het eerder verloren heeft. Van de rechtbank moest Samsung eerder een miljard dollar overmaken op de rekening van Apple. Inmiddels is Samsung in beroep gegaan. Onduidelijk is nog of ook Apple haar rechtszaken tegen Samsung in Europa laat voor wat het is. De grootmacht heeft nog niet gereageerd op de ontwikkelingen rondom haar concurrent.

Update op 18/12/2012 om 14:45 uur:

Samsung gaat de juridische strijd niet stoppen zoals eerder in dit artikel gesuggereerd werd. De fabrikant gaat alleen haar verzoek tot het verbieden van Apple-producten in Europa intrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bartvuijk -

  In plaats van te wapperen met een niet echt interessante patentenportefeuille, wappert Samsung dus nu met een witte vlag. Of dat bij Apple zal werken lijkt mij zeer de vraag.

 2. Marcel Veenink -

  Dit kon nog wel eens samenhangen met het feit dat Apple van de Amerikaanse rechter onlangs hun verzoek tot een verbod op Samsung in de VS afgewezen heeft gekregen. Misschien komt er dan toch iets goeds uit die onzinnige eindeloze rechtszaken waar de consument geen bal aan heeft.

 3. hanszw -

  Goed als er eindelijk iemand verstandig wordt, als dit de werkelijke rede is. Hopelijk gaat de tegenpartij zich dan ook beraden.(bovenin nog een tikfoutje? Producten van Apple in Europa verbonden, moet vast verboden zijn?).

 4. PiejeyE -

  Dit vind ik positief! Zo kan er meer geld worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van duurzame en nog betere high end smartphones. Dit kan alleen maar positieve gevolgen hebben!! (In titel staat er dat de strijd gestaakt wordt in Europa, en de eerste zin staan in Amerika dus wss een foutje :p )

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters