Samsung start uitrol Android 4.1 voor de Samsung Galaxy S II in Nederland

Samsung lijkt begonnen te zijn met het vrijgeven van de Android 4.1-update voor de Galaxy S II in Nederland. De eerste consumenten laten weten dat ze de update inmiddels draadloos hebben binnen gekregen.

Samsung Galaxy S II Android 4.1

Via ondermeer Facebook en Twitter laten bezoekers van All About Phones weten dat ze de update voor hun Galaxy S II inmiddels binnen hebben gekregen. De update heeft rugnummer I9100XWLSD mee gekregen en zorgt ervoor dat het Android OS naar versie 4.1.2 geüpdatet wordt. Samsung begon in januari al met het uitrollen van de update in een paar landen en liet niet veel later weten dat de update voor de rest van de wereld in maart werd verwacht.

Onduidelijk is nog of alle eigenaren van een Galaxy S II in Nederland gebruik kunnen maken van de update. Vermoedelijk gaat het hier alleen nog om simvrije-modellen die niet door operators aan de man zijn gebracht. De langverwachte update naar Android Jelly Bean brengt de TouchWiz Nature UX, bekend van de Galaxy S III, naar de S II. Die interface brengt onder andere de functies Smart Stay en Direct Call van de Galaxy S III ook naar dit toestel. Daarnaast zou alles sneller lopen dan Android 4.0 op de Galaxy S II.

De update kan draadloos binnen gehaald worden via het instellingenmenu. Samsung zelf heeft nog niet bevestigd dat het begonnen is met de uitrol van de update.

Update op 7/3/2013 om 12:20 uur:

Samsung heeft vorige week al bekend gemaakt dat de update is begonnen. Via Facebook laat de fabrikant weten dat zogenaamde XEN-toestellen, oftewel simlock vrije Galaxy S II-smartphones, van de update gebruik kunnen gaan maken.

Samsung Galaxy S II hoofdfoto 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Markx1 -

   Ger.. op technisch vlak binnen Samsung word normaal gesproken de Baseband/Modem versie gebruikt.. Deze zal bij iedere update alfabetisch oplopen.

   1. ger adriaans -

    Dat is mogelijk (maar moeilijk voor te stellen), maar op alle technische forums zoals XDA, Sammobile en android sites zoals deze is het buildnummer toch echt de gangbare benaming. Een modem versie kun je namelijk wijzigen door een ander modem te flashen met (Mobile) Odin.

   2. Markx1 -

    klopt, maar ik speek vanuit nederland en alleen officieele roms, daar het op XDA en Sammobile meestal custom of buitenlandse roms zijn. Maar we zullen het dan maar op de XWLSD versie houden in dit verhaal.

 1. ger adriaans -

  Sinds wanner wordt er bij Samsung over een baseband (modem=radio) versie gesproken als een software-versie aanduiding? Build nummer is normaliter de aanduiding, in dit geval I9100XWLSD.

 2. Markx1 -

  Heb hier zo`n 14 dagen terug al klanten gehad op vrije toestellen die de update ontvingen. Tis een beetje vaag deze keer. En rugnummer I9100XXLS8 zal beter bekend zijn. Normaliter word er over de baseband versie gesproken.

   1. Markx1 -

    Welke mensen.. de klanten waarover ik spreek..? die hebben vrije toestellen bij mij gekocht.. gewoon NL versie`s.

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters