'Samsung stelt afzet Galaxy S6 negatief bij naar 50 miljoen stuks

Volgens toeleveranciers heeft Samsung de totale afzet van de Galaxy S6 opnieuw negatief bijgesteld. Het aantal orders voor onderdelen is 16 procent lager en daarmee zou de totale afzet van de Galaxy S6 uitkomen op 50 miljoen stuks wereldwijd.

Dat de Samsung Galaxy S6 niet zo goed verkoopt als zijn voorgangers is opmerkelijk. Veel consumenten en journalisten waren namelijk erg tevreden over de update van de Galaxy S6 tegenover de Galaxy S5. Terwijl de Galaxy S5 een te kleine update was tegenover zijn voorganger, was dat met de Galaxy S6 wel anders. Hierdoor waren de verwachtingen over het toestel hooggespannen, maar het lijkt erop dat Samsung de verkoop van de Galaxy S4 én die van de S5 niet kan evenaren met de nieuwe S6.

Volgens nieuwe geruchten heeft Samsung opnieuw de totale afzet van de Galaxy S6 negatief bijgesteld. Samsung zou 16 procent minder onderdelen hebben besteld bij haar toeleveranciers voor het toestel. Hierdoor is de verwachting dat de Galaxy S6 ‘slechts’ 50 miljoen keer wereldwijd over de toonbank zal gaan tijdens zijn levensduur.

Wel lijkt de Galaxy S6 Edge het goed te doen, al zal deze variant slechts een vijfde van de totale afzet verkopen van de Galaxy S6 reeks voor zijn rekening nemen. Samsung zelf heeft aangegeven dat de afzet op schema loopt. Hiermee bevestigt de fabrikant dat de afzet niet boven verwachting is.

Samsung Galaxy S6 hoofdfoto 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. LionHollandais -

  Goed nieuws. Hopelijk gaat Samsung de volgende keer weer gewoon voor functionaliteit: waterdichtheid, SD-kaart en een uitneembare, grote batterij waren wel degelijk goede aankoopredenen Samsung!

  1. iRobot -

   Je doet net of ze amper verkocht worden. 50 miljoen is ruim 3x het aantal van de S5 die de door jouw genoemde functies wel had.

 2. huismeester021 -

  Komt ook een beetje door die arrogant hoge prijzen mensen worden het een beetje zat om zoveel geld neer te leggen voor een telefoon.

   1. iRobot -

    Denk dat dat komt omdat vrijwel elke highend smartphone koper via een abo koopt. €700,00 uit de pocket trekken is een heel ander verhaal. Daarnaast lopen de abo-prijzen van Apple devices vaak niet in de pas met andere toestellen die even duur zijn is me opgevallen. Apple is dus in het voordeel bij dit soort kopers.

   2. Danijel -

    Zit wat in. Opvallend genoeg is een i6 nu goedkoper dan een S6. Komt denk ik wel doordat het 16GB geheugen heeft en de S6 32GB. Samsung's eigen keuze, uiteraard.

  1. Eddddd -

   Dat denk ik ook. Tot vierhonderd euro is er al heel veel te koop, waaronder uitstekende toestellen. Tot driehonderd euro eigenlijk ook. Ik heb nu een iPhone 6, met gemengde gevoelens. Heel fijn toestel en erg fraai, absoluut. Maar eigenlijk is het absurd veel geld. Bij mij speelde de overweging mee dat ik hem zakelijk, veel, gebruik. En je gereedschap moet gewoon goed zijn. Privé zou ik nooit zoveel uitgeven. En ook nu heb ik twijfels, rondlopen met zo'n kwetsbaar hoop knaken… Maar ja, ook wel weer leuk om iOS te proberen en dat gaat wat lastig voor driehonderd euro… Zou ik weer naar Android gaan, dan zeker geen dik zeshonderd euro kostende toestel. Hooguit voor de Galaxy Note, indien ik de extra functionaliteit zou benutten. Die pen lijkt me echt erg handig en is naar mijn mening wèl een hele mooie innovatie.

   1. iRobot -

    Een iPhone 4s 8gb voor €250,00 of als je héél gek wilt doen een 5C 8gb voor €325,00.
    Mijn Oneplus One kostte €299,00 met 64gb, FHD 5.5" en een droom accuduur 😉 Geen seconde spijt van.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters