'Samsung stelt afzet Galaxy S6 negatief bij naar 50 miljoen stuks

Volgens toeleveranciers heeft Samsung de totale afzet van de Galaxy S6 opnieuw negatief bijgesteld. Het aantal orders voor onderdelen is 16 procent lager en daarmee zou de totale afzet van de Galaxy S6 uitkomen op 50 miljoen stuks wereldwijd.

Dat de Samsung Galaxy S6 niet zo goed verkoopt als zijn voorgangers is opmerkelijk. Veel consumenten en journalisten waren namelijk erg tevreden over de update van de Galaxy S6 tegenover de Galaxy S5. Terwijl de Galaxy S5 een te kleine update was tegenover zijn voorganger, was dat met de Galaxy S6 wel anders. Hierdoor waren de verwachtingen over het toestel hooggespannen, maar het lijkt erop dat Samsung de verkoop van de Galaxy S4 én die van de S5 niet kan evenaren met de nieuwe S6.

Volgens nieuwe geruchten heeft Samsung opnieuw de totale afzet van de Galaxy S6 negatief bijgesteld. Samsung zou 16 procent minder onderdelen hebben besteld bij haar toeleveranciers voor het toestel. Hierdoor is de verwachting dat de Galaxy S6 ‘slechts’ 50 miljoen keer wereldwijd over de toonbank zal gaan tijdens zijn levensduur.

Wel lijkt de Galaxy S6 Edge het goed te doen, al zal deze variant slechts een vijfde van de totale afzet verkopen van de Galaxy S6 reeks voor zijn rekening nemen. Samsung zelf heeft aangegeven dat de afzet op schema loopt. Hiermee bevestigt de fabrikant dat de afzet niet boven verwachting is.

Samsung Galaxy S6 hoofdfoto 
Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters