Samsung stelt massaproductie van flexibel Amoled-scherm uit

Samsung heeft naar verluid de massaproductie opgeschort van haar flexibel Amoled-scherm. De fabrikant zal pas in 2013 echt los gaan met dit nieuw type paneel.

Samsung lijkt de eerste fabrikant te gaan worden die een flexibel Amoled-scherm op de markt gaan brengen. Daar waar de productie al gedeeltelijk gestart is, lijkt deze nu weer gepauzeerd te zijn door Samsung Display. Volgens ingewijde zou de productie niet hoog genoeg zijn om aan de vraag te kunnen voldoen. Samsung gaat nu eerst de productieband op schalen waarna het in 2013 van start gaat met de massaproductie van het scherm.

Het nieuwe type flexibel Amoled-paneel zal 4.5-inch groot gaan worden. De resolutie van het scherm is slechts 480×800 pixels en zal waarschijnlijk eind 2013 richting het HD-formaat gaan. Het scherm zelf kan gebogen worden en verwerkt worden in telefoons met een curve. Het paneel zelf is slechts 0.27mm dik en kent een helderheid van 300 cd/m².

Onduidelijk is nog voor welk toestel Samsung het scherm gaat gebruiken. De verwachting is dat ook andere fabrikanten, waaronder Sharp en LG, een dergelijk scherm in 2013 op de markt gaan brengen.

Samsung flexibel display

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters