Samsung stelt TouchWiz-interface open voor ontwikkelaars

Samsung heeft aangekondigd zijn TouchWiz-interface open te gaan stellen voor ontwikkelaars. Deze kunnen vanaf nu hun eigen widgets ontwikkelen via een ontwikkelkit gebaseerd op de Eclipse IDE.

Samsung F480 TouchWiz</figure>De TouchWiz-interface lijkt voorlopig nog wel even dé interface van Samsung’s touchscreentoestellen te blijven, iets wat al ruim een jaar het geval is. Na de Samsung F480 TouchWiz zijn al vele telefoons, waaronder de UltraTOUCH waarvan we binnenkort een review zullen publiceren, uitgerust met deze interface. Het stand-by scherm van de TouchWiz-toestellen is geheel op widgets gebaseerd, maar helaas waren er nog niet echt veel widgets beschikbaar. Daar gaat Samsung nu verandering in brengen door een developmentkit voor de widgets uit te brengen. Bedrijven als Google, Yahoo en AccuWether.com ontwikkelden al widgets voor Samsung, maar nu is dat voor iedereen mogelijk geworden.

De developmentkit van Samsung is gebaseerd op de Eclipse IDE, wat ervoor zorgt dat ontwikkelaars geen extra kennis hoeven te vergaren om widgets te ontwerpen voor Samsung. Ook zal er toegang tot codevoorbeelden, FAQ’s en emulators zijn, zodat de ontwikkelaars goed op gang kunnen komen. Voor gebruikers zullen er ook versimpelde mogelijkheden komen, zoals het maken van een widget gebaseerd op RSS-feeds en misschien wat andere content via een online applicatie. De widgets zullen gedistribueerd kunnen worden via een speciale ‘Samsung Rich Connected Application winkel’. Hopelijk zijn er binnenkort dus lekker veel widgets beschikbaar voor de touchscreentoestellen van Samsung.

Bron: Samsung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Magikarp Jump

Pokemon: Magikarp Jump is de verslavende nieuwe Pokémon app lees verder

Whatsapp

Vijf redenen waarom Whatsapp zo groot heeft kunnen worden lees verder

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters