Samsung stelt TouchWiz-interface open voor ontwikkelaars

Samsung heeft aangekondigd zijn TouchWiz-interface open te gaan stellen voor ontwikkelaars. Deze kunnen vanaf nu hun eigen widgets ontwikkelen via een ontwikkelkit gebaseerd op de Eclipse IDE.

Samsung F480 TouchWiz</figure>De TouchWiz-interface lijkt voorlopig nog wel even dé interface van Samsung’s touchscreentoestellen te blijven, iets wat al ruim een jaar het geval is. Na de Samsung F480 TouchWiz zijn al vele telefoons, waaronder de UltraTOUCH waarvan we binnenkort een review zullen publiceren, uitgerust met deze interface. Het stand-by scherm van de TouchWiz-toestellen is geheel op widgets gebaseerd, maar helaas waren er nog niet echt veel widgets beschikbaar. Daar gaat Samsung nu verandering in brengen door een developmentkit voor de widgets uit te brengen. Bedrijven als Google, Yahoo en AccuWether.com ontwikkelden al widgets voor Samsung, maar nu is dat voor iedereen mogelijk geworden.

De developmentkit van Samsung is gebaseerd op de Eclipse IDE, wat ervoor zorgt dat ontwikkelaars geen extra kennis hoeven te vergaren om widgets te ontwerpen voor Samsung. Ook zal er toegang tot codevoorbeelden, FAQ’s en emulators zijn, zodat de ontwikkelaars goed op gang kunnen komen. Voor gebruikers zullen er ook versimpelde mogelijkheden komen, zoals het maken van een widget gebaseerd op RSS-feeds en misschien wat andere content via een online applicatie. De widgets zullen gedistribueerd kunnen worden via een speciale ‘Samsung Rich Connected Application winkel’. Hopelijk zijn er binnenkort dus lekker veel widgets beschikbaar voor de touchscreentoestellen van Samsung.

Bron: Samsung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters