Samsung stelt TouchWiz-interface open voor ontwikkelaars

Samsung heeft aangekondigd zijn TouchWiz-interface open te gaan stellen voor ontwikkelaars. Deze kunnen vanaf nu hun eigen widgets ontwikkelen via een ontwikkelkit gebaseerd op de Eclipse IDE.

Samsung F480 TouchWiz</figure>De TouchWiz-interface lijkt voorlopig nog wel even dé interface van Samsung’s touchscreentoestellen te blijven, iets wat al ruim een jaar het geval is. Na de Samsung F480 TouchWiz zijn al vele telefoons, waaronder de UltraTOUCH waarvan we binnenkort een review zullen publiceren, uitgerust met deze interface. Het stand-by scherm van de TouchWiz-toestellen is geheel op widgets gebaseerd, maar helaas waren er nog niet echt veel widgets beschikbaar. Daar gaat Samsung nu verandering in brengen door een developmentkit voor de widgets uit te brengen. Bedrijven als Google, Yahoo en AccuWether.com ontwikkelden al widgets voor Samsung, maar nu is dat voor iedereen mogelijk geworden.

De developmentkit van Samsung is gebaseerd op de Eclipse IDE, wat ervoor zorgt dat ontwikkelaars geen extra kennis hoeven te vergaren om widgets te ontwerpen voor Samsung. Ook zal er toegang tot codevoorbeelden, FAQ’s en emulators zijn, zodat de ontwikkelaars goed op gang kunnen komen. Voor gebruikers zullen er ook versimpelde mogelijkheden komen, zoals het maken van een widget gebaseerd op RSS-feeds en misschien wat andere content via een online applicatie. De widgets zullen gedistribueerd kunnen worden via een speciale ‘Samsung Rich Connected Application winkel’. Hopelijk zijn er binnenkort dus lekker veel widgets beschikbaar voor de touchscreentoestellen van Samsung.

Bron: Samsung

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters