Samsung stevent Nokia voorbij in Duitsland

Samsung heeft in Duitsland een mooie marktpositie weten te behalen het afgelopen jaar. Onze buren in het Oosten zijn namelijk één van de eerste grote markten waar Samsung wereldwijde marktleider Nokia heeft ingehaald het afgelopen jaar.

Samsung logo

Afgelopen week kwam in een rapport van Gartner naar buiten hoe de actuele stand in de telecommarkt is qua marktaandeel van fabrikanten en besturingssystemen. Dat Samsung een flinke stap heeft gemaakt het afgelopen jaar om marktleider te worden wat betreft de verkoop van mobiele telefoons was wel duidelijk: Samsung’s marktaandeel groeide met drie procentpunten naar meer dan 19%. Hiermee ligt Samsung wereldwijd echter nog ver achter op marktleider Nokia, goed voor 36,4% van alle verkochte mobiele telefoons.

Deze groei ten opzichte van rivaal Nokia is niet de enige belangrijke verdienste van Samsung zo blijkt nu. Tijdschrift Focus meldt namelijk dat Samsung in Duitsland, één van de grootste Europese markten, Nokia voorbij gegaan is het afgelopen jaar. Volgens het tijdschrift wijzen cijfers van onderzoeksbureau GFK uit dat Samsung in Duitsland gegroeid is tot een marktaandeel van 36%, terwijl Nokia wat weggezakt is en met 29% ruim onder Samsung uitkomt op de Duitse markt.

Bron: Handelsblatt

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters