Samsung stoot Apple van de troon in Amerika

Samsung heeft de positie van Apple als marktleider in Amerika kunnen overnemen dankzij het grote succes van de Galaxy S7, maar ook LG deed het erg goed.

Samsung Galaxy S7
De Galaxy S7

Apple

Apple is al bijna een jaar lang de ongeslagen marktleider in de Amerikaanse smartphonemarkt, maar daar komt nu verandering in. Volgens het onderzoeksbureau Counterpoint Research heeft Samsung Apple van de troon gestoten. De laatste keer dat het bedrijf Apple heel even inhaalde was elf maanden geleden, maar nu lijkt het er op dat Samsung die positie dankzij de Galaxy S7 langer zal kunnen vast houden.

Samsung

Apple iPhone SE
De iPhone SE

Volgens het rapport van het onderzoeksbureau heeft Samsung in Amerika op dit moment 28.8% van de smartphonemarkt in handen, terwijl Apple het met 23% van de markt moet doen. De Galaxy S7 en S7 Edge deden het dit jaar een stuk beter dan verwacht, vooral na de tegenvallende verkopen van de Galaxy S6. Ook sloeg de goedkopere iPhone SE niet echt aan in Amerika, waardoor het Koreaanse bedrijf met relatief gemak de plek van Apple in kon pikken. Ook moet er vooral niet vergeten worden dat Samsung simpelweg veel meer verschillende toestellen op de markt brengt dan Apple, waardoor Apple het vaak van de pieken moet hebben terwijl Samsung continu op de wensen van de consument in kan spelen.

Verwachtingen

LG staat op de derde plek met 17.1% van de markt, maar bij dat percentage zitten niet de verkoopaantallen van de nieuwe modulaire LG G5 inbegrepen. De kans is dus groot dat LG in de buurt van Apple komt, al deed de LG G5 het ook niet spetterend in Amerika. Huawei wist niet de hoge verwachtingen en voorspellingen van analisten waar te maken met slechts 1% van de markt. ZTE staat wel op de vierde plek met 6.6%, en Alcatel wist de vierde plek te veroveren met 4.5% marktaandeel.

Bron: GSM Arena

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters