Samsung stoot Apple van de troon in Amerika

Samsung heeft de positie van Apple als marktleider in Amerika kunnen overnemen dankzij het grote succes van de Galaxy S7, maar ook LG deed het erg goed.

Samsung Galaxy S7
De Galaxy S7

Apple

Apple is al bijna een jaar lang de ongeslagen marktleider in de Amerikaanse smartphonemarkt, maar daar komt nu verandering in. Volgens het onderzoeksbureau Counterpoint Research heeft Samsung Apple van de troon gestoten. De laatste keer dat het bedrijf Apple heel even inhaalde was elf maanden geleden, maar nu lijkt het er op dat Samsung die positie dankzij de Galaxy S7 langer zal kunnen vast houden.

Samsung

Apple iPhone SE
De iPhone SE

Volgens het rapport van het onderzoeksbureau heeft Samsung in Amerika op dit moment 28.8% van de smartphonemarkt in handen, terwijl Apple het met 23% van de markt moet doen. De Galaxy S7 en S7 Edge deden het dit jaar een stuk beter dan verwacht, vooral na de tegenvallende verkopen van de Galaxy S6. Ook sloeg de goedkopere iPhone SE niet echt aan in Amerika, waardoor het Koreaanse bedrijf met relatief gemak de plek van Apple in kon pikken. Ook moet er vooral niet vergeten worden dat Samsung simpelweg veel meer verschillende toestellen op de markt brengt dan Apple, waardoor Apple het vaak van de pieken moet hebben terwijl Samsung continu op de wensen van de consument in kan spelen.

Verwachtingen

LG staat op de derde plek met 17.1% van de markt, maar bij dat percentage zitten niet de verkoopaantallen van de nieuwe modulaire LG G5 inbegrepen. De kans is dus groot dat LG in de buurt van Apple komt, al deed de LG G5 het ook niet spetterend in Amerika. Huawei wist niet de hoge verwachtingen en voorspellingen van analisten waar te maken met slechts 1% van de markt. ZTE staat wel op de vierde plek met 6.6%, en Alcatel wist de vierde plek te veroveren met 4.5% marktaandeel.

Bron: GSM Arena

 

Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 8 review uitgelicht

‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch vingerafdrukscanner in scherm’ lees verder

OnePlus 6 specificaties

Specificaties OnePlus 6 gelekt: indrukwekkend voorproefje lees verder

Samsung Galaxy S9

Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters