Een nieuw begin: Samsung geeft Touchwiz nieuwe naam

Uit de meest recente Android 7.0 Nougat beta voor de Samsung Galaxy S7 blijkt dat Samsung een nieuwe naam heeft gegeven aan Touchwiz, de Android skin van de fabrikant.

Touchwiz

Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Edge

Het is wellicht een van de meest tegelijkertijd gehate als geliefde Android skins: Touchwiz. Het is de officiële naam van het sausje dat Samsung voor zijn telefoons over Android giet, het besturingssysteem van Google. De skin brengt een aantal handige extra apps en instellingen met zich mee. Vooral in het verleden leverde Touchwiz echter ook een aantal frustrerende problemen op. De Android skin stond er namelijk bekend om dat het gretig je werkgeheugen in beslag neemt, wat soms kan leiden tot onnodig stotterende software. Het is ook steeds moeilijker geworden om de software zelf te vervangen met een andere versie van Android. Gelukkig heeft Samsung de afgelopen jaren Touchwiz sterk verbeterd.

Samsung Experience

Bij die grote verbeteringen hoort nu blijkbaar ook een nieuw begin. Samsung gaat namelijk stoppen met Touchwiz. Je hoeft echter geen afscheid te nemen van de software, want de Android skin van de Koreaanse smartphonefabrikant krijgt simpelweg een nieuwe naam. Vanaf nu staat de Android skin bekend als Samsung Experience. Die verandering is deze week officieel doorgevoerd met de meest recente Android 7.0 Nougat bèta voor de Samsung Galaxy S7. Dat vlaggenschip draait nu op Samsung Experience 8. De fabrikant gebruikte zelf al langere tijd de oude naam niet meer, maar in de code van de software werd de skin nog wel Touchwiz genoemd. Daar is nu dus verandering in gekomen, middels een officiële nieuwe naam.

Grace UX

Opvallend genoeg lijkt Samsung ook afscheid te nemen van Grace UX. Dat is de gebruikersinterface van de Samsung Galaxy Note 7, een welkom stukje software dat geprezen werd in reviews. Het lijkt erop dat Samsung de consument de Galaxy Note 7 zo snel mogelijk wil doen laten vergeten. Touchwiz ging al een stuk langer mee. De Android skin was voor het eerst te vinden op de originele Samsung Galaxy S, het toestel dat in 2010 uit kwam.

Bron: AndroidCentral

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Google Location History Android

Android verzamelt veel meer informatie over je dan je denkt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters