Een nieuw begin: Samsung geeft Touchwiz nieuwe naam

Uit de meest recente Android 7.0 Nougat beta voor de Samsung Galaxy S7 blijkt dat Samsung een nieuwe naam heeft gegeven aan Touchwiz, de Android skin van de fabrikant.

Touchwiz

Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Edge

Het is wellicht een van de meest tegelijkertijd gehate als geliefde Android skins: Touchwiz. Het is de officiële naam van het sausje dat Samsung voor zijn telefoons over Android giet, het besturingssysteem van Google. De skin brengt een aantal handige extra apps en instellingen met zich mee. Vooral in het verleden leverde Touchwiz echter ook een aantal frustrerende problemen op. De Android skin stond er namelijk bekend om dat het gretig je werkgeheugen in beslag neemt, wat soms kan leiden tot onnodig stotterende software. Het is ook steeds moeilijker geworden om de software zelf te vervangen met een andere versie van Android. Gelukkig heeft Samsung de afgelopen jaren Touchwiz sterk verbeterd.

Samsung Experience

Bij die grote verbeteringen hoort nu blijkbaar ook een nieuw begin. Samsung gaat namelijk stoppen met Touchwiz. Je hoeft echter geen afscheid te nemen van de software, want de Android skin van de Koreaanse smartphonefabrikant krijgt simpelweg een nieuwe naam. Vanaf nu staat de Android skin bekend als Samsung Experience. Die verandering is deze week officieel doorgevoerd met de meest recente Android 7.0 Nougat bèta voor de Samsung Galaxy S7. Dat vlaggenschip draait nu op Samsung Experience 8. De fabrikant gebruikte zelf al langere tijd de oude naam niet meer, maar in de code van de software werd de skin nog wel Touchwiz genoemd. Daar is nu dus verandering in gekomen, middels een officiële nieuwe naam.

Grace UX

Opvallend genoeg lijkt Samsung ook afscheid te nemen van Grace UX. Dat is de gebruikersinterface van de Samsung Galaxy Note 7, een welkom stukje software dat geprezen werd in reviews. Het lijkt erop dat Samsung de consument de Galaxy Note 7 zo snel mogelijk wil doen laten vergeten. Touchwiz ging al een stuk langer mee. De Android skin was voor het eerst te vinden op de originele Samsung Galaxy S, het toestel dat in 2010 uit kwam.

Bron: AndroidCentral

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters