Een nieuw begin: Samsung geeft Touchwiz nieuwe naam

Uit de meest recente Android 7.0 Nougat beta voor de Samsung Galaxy S7 blijkt dat Samsung een nieuwe naam heeft gegeven aan Touchwiz, de Android skin van de fabrikant.

Touchwiz

Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Edge

Het is wellicht een van de meest tegelijkertijd gehate als geliefde Android skins: Touchwiz. Het is de officiële naam van het sausje dat Samsung voor zijn telefoons over Android giet, het besturingssysteem van Google. De skin brengt een aantal handige extra apps en instellingen met zich mee. Vooral in het verleden leverde Touchwiz echter ook een aantal frustrerende problemen op. De Android skin stond er namelijk bekend om dat het gretig je werkgeheugen in beslag neemt, wat soms kan leiden tot onnodig stotterende software. Het is ook steeds moeilijker geworden om de software zelf te vervangen met een andere versie van Android. Gelukkig heeft Samsung de afgelopen jaren Touchwiz sterk verbeterd.

Samsung Experience

Bij die grote verbeteringen hoort nu blijkbaar ook een nieuw begin. Samsung gaat namelijk stoppen met Touchwiz. Je hoeft echter geen afscheid te nemen van de software, want de Android skin van de Koreaanse smartphonefabrikant krijgt simpelweg een nieuwe naam. Vanaf nu staat de Android skin bekend als Samsung Experience. Die verandering is deze week officieel doorgevoerd met de meest recente Android 7.0 Nougat bèta voor de Samsung Galaxy S7. Dat vlaggenschip draait nu op Samsung Experience 8. De fabrikant gebruikte zelf al langere tijd de oude naam niet meer, maar in de code van de software werd de skin nog wel Touchwiz genoemd. Daar is nu dus verandering in gekomen, middels een officiële nieuwe naam.

Grace UX

Opvallend genoeg lijkt Samsung ook afscheid te nemen van Grace UX. Dat is de gebruikersinterface van de Samsung Galaxy Note 7, een welkom stukje software dat geprezen werd in reviews. Het lijkt erop dat Samsung de consument de Galaxy Note 7 zo snel mogelijk wil doen laten vergeten. Touchwiz ging al een stuk langer mee. De Android skin was voor het eerst te vinden op de originele Samsung Galaxy S, het toestel dat in 2010 uit kwam.

Bron: AndroidCentral

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

HTC U11

HTC Edge Sense: dit gebeurt er wanneer je in de HTC U11 knijpt lees verder

Android functies

5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent lees verder

Fuchsia

‘Dit is Google nieuwe mobiele besturingssysteem: Fuchsia OS’ lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de vijf beste high-end smartphones van deze lente lees verder

Bixby Samsung Galaxy S7

Je kunt vanaf vandaag tegen Samsung’s Bixby praten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters