Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie

Als we heel eerlijk zijn zit er niet zo heel veel verschil tussen de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+. Ja natuurlijk is de plus versie groter, maar wat de hardware en features betreft zijn het bijna identieke toestellen. Bij Apple zien we juist dat er duidelijk verschil zit tussen de normale versie en het plus model en het lijkt erop dat Samsung volgend jaar deze strategie ook gaat inzetten bij de Samsung Galaxy S9. 

Galaxy S9 krijgt dubbele camera en meer RAM

Dit nieuws is afkomstig van verschillende bronnen, waaronder ook de bekende tipster Evan Blass. Blass haalt een bron aan, welke aangeeft dat de Samsung Galaxy S9+ zal komen met meer werkgeheugen dan de normale Galaxy S9 en daarnaast zal uitgerust zijn met een dubbele camera. Gebruikers met een Galaxy S9 zouden het volgend jaar nog steeds moeten doen met een enkele hoofdcamera.

Galaxy S9 en plus model

Duurder plus model moet meer kunnen

Dit is een bekend concept bij Apple en lijkt goed te werken voor de iPhone maker. Het plus model wordt uitgerust met meer goodies, maar wordt daardoor ook een stuk duurder dan het standaard model. Zo komt de iPhone 8 plus met een dubbele camera, waar de iPhone 8 een enkele lens heeft. Daarnaast is de batterijcapaciteit van de iPhone 8 plus een stuk groter en gaat dat niet allemaal op aan het grotere display. Als we kijken naar de prijzen is de goedkoopste iPhone 8 plus 110 euro duurder dan de goedkoopste iPhone 8.

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Alleen grootte is niet genoeg verschil

Doordat er meer verschil zit tussen de twee versies, hebben mensen het idee dat ze waar voor hun geld krijgen. Wanneer het enige verschil tussen twee modellen het formaat is, krijgen mensen eerder het gevoel dat ze een beetje in de zeik worden genomen. Om zo’n 100 euro extra te betalen alleen maar omdat iets groter zou zijn, lijkt ook wel een beetje veel.

Het draait om perceptie

Natuurlijk zitten er wel meer verschillen tussen de Galaxy S8 en S8+, maar het draait vooral om wat voor gevoel gebruikers erbij krijgen. Voor veel mensen zit er bijvoorbeeld ook nauwelijks verschil tussen de iPhone 7 en iPhone 8, wat de verkoop van de iPhone 8 niet ten goede komt.

Via: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Nico -

  Vind het spijtig dat de Samsung ineens verschillen maakt in de S9 en S9+. Ik vond het altijd al stom dat Apple dat wel doet bij zijn toestellen, en vond dat net geweldig aan Samsung. Als je een dubbele camera wilt (en 6GB), moet je al een Note 8 of S9+ (bijna een tablet) nemen die voor mij te groot zijn. De S8 vond ik net nog niet te groot. Eigenlijk is de S9 net als een mini destijds, qua uiterlijk leek die op de S-serie, maar qua specs en camera een pak minder..en zal deze “mini” veel geld kosten..

 2. Martin de Boer -

  Het blijft ook een apple sektarisch verhaal. Appel kopieert de hele wereld aan elkaar en vindt volgens de sektarische religeuze apple fans alles uit en iedereen kopieert volgens hen hun goddelijke apple.

  Het lijkt wel BGR. Ook zo’n site waar infantiele sektarisch gestuurde apple fans zichzelf met een apple magazine zitten te bevredigen.

  Je wordt toch kotsmisselijk van dit soor amoebes. Tjeeses wordt eens volwassen stelletje nep journalisten.

 3. WGACA -

  Pff, wat een ongelooflijk slechte site is dit zeg. Domweg het suggestieve click bait artokel van de extreem pro Apple website BGR kopiëren en op het internet gooien als zijnde nieuws.

  Heb je hiervoor nou journalistiek gestudeerd? Droevig.

  Als jullie nou nog fair genoeg waren om dezelfde soort artikelen te plaatsen met alles wat de Apple recent van Samsung heeft gekopieerd, maar nee helaas.

  1. Anoniempje -

   Nou, deze site is juist te vaak erg negatief over Apple en te pro Samsung. Weinig objectiefs hier te vinden, alles vaker gebaseerd op meningen dan feiten.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters