Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie

Als we heel eerlijk zijn zit er niet zo heel veel verschil tussen de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+. Ja natuurlijk is de plus versie groter, maar wat de hardware en features betreft zijn het bijna identieke toestellen. Bij Apple zien we juist dat er duidelijk verschil zit tussen de normale versie en het plus model en het lijkt erop dat Samsung volgend jaar deze strategie ook gaat inzetten bij de Samsung Galaxy S9. 

Galaxy S9 krijgt dubbele camera en meer RAM

Dit nieuws is afkomstig van verschillende bronnen, waaronder ook de bekende tipster Evan Blass. Blass haalt een bron aan, welke aangeeft dat de Samsung Galaxy S9+ zal komen met meer werkgeheugen dan de normale Galaxy S9 en daarnaast zal uitgerust zijn met een dubbele camera. Gebruikers met een Galaxy S9 zouden het volgend jaar nog steeds moeten doen met een enkele hoofdcamera.

Galaxy S9 en plus model

Duurder plus model moet meer kunnen

Dit is een bekend concept bij Apple en lijkt goed te werken voor de iPhone maker. Het plus model wordt uitgerust met meer goodies, maar wordt daardoor ook een stuk duurder dan het standaard model. Zo komt de iPhone 8 plus met een dubbele camera, waar de iPhone 8 een enkele lens heeft. Daarnaast is de batterijcapaciteit van de iPhone 8 plus een stuk groter en gaat dat niet allemaal op aan het grotere display. Als we kijken naar de prijzen is de goedkoopste iPhone 8 plus 110 euro duurder dan de goedkoopste iPhone 8.

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Alleen grootte is niet genoeg verschil

Doordat er meer verschil zit tussen de twee versies, hebben mensen het idee dat ze waar voor hun geld krijgen. Wanneer het enige verschil tussen twee modellen het formaat is, krijgen mensen eerder het gevoel dat ze een beetje in de zeik worden genomen. Om zo’n 100 euro extra te betalen alleen maar omdat iets groter zou zijn, lijkt ook wel een beetje veel.

Het draait om perceptie

Natuurlijk zitten er wel meer verschillen tussen de Galaxy S8 en S8+, maar het draait vooral om wat voor gevoel gebruikers erbij krijgen. Voor veel mensen zit er bijvoorbeeld ook nauwelijks verschil tussen de iPhone 7 en iPhone 8, wat de verkoop van de iPhone 8 niet ten goede komt.

Via: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters