Samsung: “Super-amoled-display beter dan Retina Display iPhone 4”

Samsung heeft uitgehaald naar Apple over haar ‘Retina Display’, dat in de nieuwste iPhone verwerkt zit. Volgens Samsung is haar eigen Super-amoled-scherm nog steeds de beste.

iPhone 4 Apple pic

Apple heeft nogal wat lovende woorden over het scherm in haar nieuwe iPhone 4 gezegd tijdens de presentatie van het apparaat en dat lokt uiteraard de nodige discussies uit. Hoewel een echte vergelijking tussen het ‘Retina Display’ van Apple en het huidige beste scherm op de markt, het Super-amoled-scherm van Samsung, nog uitblijft, heeft Samsung zelf nu wel gereageerd op de claims van Apple. Volgens Apple is haar scherm de beste omdat hij een resolutie van 326ppi heeft, maar Samsung zegt dat dit maar weinig uitmaakt. De scherpte zou hierdoor met zo’n 3 tot 5 procent verbeterd worden en het scherm wordt extra belastend voor de batterij, aldus een woordvoerder van Samsung.

Volgens Apple kan een mens tot een resolutie van zo’n 300ppi de verschillende pixels zien en daarboven niet, wat het scherm van Apple dus één geheel zou moeten maken voor het menselijk oog. Raymond Soneira, CEO van DisplayMate Technologies, zegt dat om dit te bereiken een resolutie van 477ppi nodig is, iets dat Apple dus bij lange na niet bereikt. Dit terwijl de oled-pixels van Samsung, die een beter contrast hebben, helderder zijn en kleuren levendiger weergeven, wel een echte verbetering zijn. Inmiddels hebben wij de Wave, één van de toestellen met een Super-amoled-display, ontvangen voor een review. Hoewel die review nog even uit zal blijven, kunnen we wel alvast verklappen dat het scherm inderdaad ontzettend mooi is. Over het scherm van Apple kunnen we uiteraard nog niet oordelen.

Bron: Into Mobile

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters