Samsung: “Super-amoled-display beter dan Retina Display iPhone 4”

Samsung heeft uitgehaald naar Apple over haar ‘Retina Display’, dat in de nieuwste iPhone verwerkt zit. Volgens Samsung is haar eigen Super-amoled-scherm nog steeds de beste.

iPhone 4 Apple pic

Apple heeft nogal wat lovende woorden over het scherm in haar nieuwe iPhone 4 gezegd tijdens de presentatie van het apparaat en dat lokt uiteraard de nodige discussies uit. Hoewel een echte vergelijking tussen het ‘Retina Display’ van Apple en het huidige beste scherm op de markt, het Super-amoled-scherm van Samsung, nog uitblijft, heeft Samsung zelf nu wel gereageerd op de claims van Apple. Volgens Apple is haar scherm de beste omdat hij een resolutie van 326ppi heeft, maar Samsung zegt dat dit maar weinig uitmaakt. De scherpte zou hierdoor met zo’n 3 tot 5 procent verbeterd worden en het scherm wordt extra belastend voor de batterij, aldus een woordvoerder van Samsung.

Volgens Apple kan een mens tot een resolutie van zo’n 300ppi de verschillende pixels zien en daarboven niet, wat het scherm van Apple dus één geheel zou moeten maken voor het menselijk oog. Raymond Soneira, CEO van DisplayMate Technologies, zegt dat om dit te bereiken een resolutie van 477ppi nodig is, iets dat Apple dus bij lange na niet bereikt. Dit terwijl de oled-pixels van Samsung, die een beter contrast hebben, helderder zijn en kleuren levendiger weergeven, wel een echte verbetering zijn. Inmiddels hebben wij de Wave, één van de toestellen met een Super-amoled-display, ontvangen voor een review. Hoewel die review nog even uit zal blijven, kunnen we wel alvast verklappen dat het scherm inderdaad ontzettend mooi is. Over het scherm van Apple kunnen we uiteraard nog niet oordelen.

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Wave gebruiker -

  Ben een wave gebruiker en moet zeggen dat het scherm super is! Super Amoled is gewoon The Best.
  M'n vriend heb de Iphone (dan wel niet 4 ;)) maar hij heeft wel een beetje spijt dat hij em gekocht heb.

  Ik kan alles wat de Iphone ook kan maar ik kan ook gewoon bestanden verzenden via bluethoot naar elkaar en heb bluethoot 3.0, de nieuwste wifi en een mooier scherm :p Dus ff de WAVE promoten:Y Iphone is idd HET merk, maar inmiddels niet meer de beste denk ik.

  Samenvatting: De Wave is een Iphone waar ze de ergenissen van Iphone gebruikers uitgehaalt hebben 😛

 2. herman -

  Ik weet wel waarom apple hun scherm op 3,5 inch hield. Als ze namelijk een groter LCD IPS display hadden gebruikt met een hoge resolutie zou dat echt enorm energie zuipen. En dat konden ze niet maken. Dus bleven ze bij 3,5 inch.

  Ik durf wel te wedden dat als ze super amoled konden krijgen wel een groter scherm hadden genomen. Immers een super amoled is heel zuinig in gebruik. Als je namelijk zwart beeld heb (dus een zwarte pixel) gebruikt dat geen energie.

  1. wave -

   oke mischien de accelometer van iphone4 omdat die gebruik maakt van een nieuwere techniek. die schijnt beter en sneller te werken dan de huidige accelerometers dus werkt die ook beter dan die van de samsung wave, helaas:(

 3. AApje -

  Het komt er op neer dat Apple dolgraag super-amoled in haar devices had willen stoppen maar dat er een capaciteit te kort is bij de enige leverancier van deze schermen nl. Samsung. Samsung. de grootse display leverancier van amoled. kan nu al niet aan d vraag van amoled schermen voldoen. Dat is de reden waarom men in usa de incredible voorlopig niet meer kan leveren. Een miljoen iphone schermpjes kunnen er dan zeker niet bij en daarom heeft Apple besloten tot dit scherm.

  Persoonlijk denk ik dat Apple beter voor een wat groter scherm (4")had moeten kiezen . Dan had de hoge resolutie nog wat waarde gehad nu is het voor des keizersbaard, niemand die hoge pixeldichtheid ook echt kan zien. Dat is jammer want het zal zeker rekenkracht en dus energie kosten. Ik ben benieuwd naar een head to head met de Samsung Galaxy S iPhone. Ik denk dat de batterij het veel langer uit houdt van de SGS en dat scherm ook veel beter is.

 4. Samsung-Firmwares -

  haha jatoch maarre…

  Even erop terug komen.
  Lees net dat de Samsung Topman zegt dat ze apple wel een concurrent is maar niet echt ruzie omdit willen.

  Ze zijn namelijk goede partners…
  Apple neemt namelijk veel van Samsung af.

  Dat is ook vaak de reden waarom Apple an Samsung nooit in een patent oorlog zitten ze hebben elkaar namelijk ook nodig.

  Samsung hun Apple's interface look.
  En Apple hun Hardware 🙂

  1. Dared -

   Wat heeft een Apple gebruiker en nu weer mee te maken.
   Kijk daar gaat het dus fout,… ik mag mezelf ervaren noemen wan het bijna alle telefoons gehad die allemaal op een apple lijken. Nu heb ik er 1 en wil niets anders meer.
   Als er dan toch een vergelijking gemaakt moet worden doe het dan met een Harley Davidson. Die dingen zijn ook niet het allerbeste maar het geeft je wel een goed gevoel,..:P

 5. Samsung-Firmwares -

  Het gaat mij er gewoon om dat die kneus van apple Steve Jobs heel de wereld dingen laat geloven wat gewoon bulllshit is.

  Het is namelijk totaal niet de beste ''window of the planet''

  Ik mocht apple sowieso al niet.
  Maar nu weet ik het helemaal zeker.

  Apple is net de Bjorn Borg in kleding.
  Iedereen die het koopt zijn meelopers!

  Ik vind gewoon dat juist Apple moet zeggen dat ze een van de beste schermen hebben.

  En niet moeten zeggen van: Wij hebben de beste.
  Apple heeft toch een voorbeeld functie lijkt mij.

  Maargoed dat is mijn mening 🙂

  Ps. Ik wist al dat Apple intresse had getoond aan Samsung over Super Amoled.
  Ze hebben zelfs al gesprekken gehad echter heeft Samsung tegen Apple gezegd dat hun als eerst hun toestellen op de markt willen gooien met Super Amoled.

  Dus wellicht volgend jaar een iPhone Super Amoled.

  1. rubenw -

   Dus jij vind Apple de gemeneriken, terwijl Samsung eerst de schermen voor Apple weg houd en dan zelf gaat zitten zeggen dat Apple's schermen minder goed zijn dan die van hen, terwijl Apple dan maar met het beste is gekomen wat zij met LCD konden doen omdat ze niet die van Samsung mochten gebruiken.

   1. Dominick -

    Dan hadden ze er maar een gewoon amoled-scherm in moeten stoppen die niet van Samsung komt…

 6. gwystyl2 -

  Volgens mij doen beide partijen heel erg aan: "wij van WC-eend adviseren: WC-eend!".

  Natuurlijk vinden ze hun eigen product beter, anders hadden ze het net zo goed niet kunnen maken. In dit geval kunnen meerdere onafhankelijke reviews pas een goede indruk geven van de kwaliteit van het scherm.

 7. Samsung-Firmwares -

  De resolutie van het de Apple 4 is iid beter.

  Maar voor de rest is alles aan Super Amoled beter.
  Je ziet namelijk nog steeds een blauwe gloed op het scherm van de iPhone 4.

  Zwart is daar nog steeds niet zwart.

  Ik snap persoonlijk dat samsung dit geen leuke aktie vind.

  Heel de wereld luistert namelijk naar Apple.

  Binnenkort hoop ik wat foto's te kunnen publiceren van beiden.

  Wel is een ding zeker Super Amoled wint het met gemak van Retina.
  Op gebied van kleur, kijkhoek en duurzaamheid.

  En nee dit is geen praatje omdat ik fan van samsung bent.

  1. Dragao Cell -

   Klopt niet helemaal, Retina staat alleen voor de resolutie. De iPhone maakt gebruik van een IPS LCD met LED achtergrond verlichting. Ik kan me niet voorstellen dat het scherm van de iPhone het wint van Super AMOLED op het gebied van kleurweergave, kijkhoek, contrast en batterij. Retina heeft wel een hogere resolutie dan de resoluties van een Super AMOLED scherm althans momenteel.
   Maar het is nog de vraag of het een bruikbaar voordeel is omdat het retina voornamelijk tot zijn recht komt wanneer men het scherm 20 tot 25 cm van het oog afhoudt, maar ik als gebruiker ga daar niet opletten.

   Kort gezegd kun je zeggen dat Apple het maximale uit een LCD scherm heeft gehaald, maar dat de toekomst toch echt AMOLED is. Daarnaast heeft Apple ook al interesse getoond in Super AMOLED, wat ook meer dan logisch is.

 8. rubenw -

  Deze hele uitspraak neemt niet af dat de samusung wave een scherm van "maar" 480 bij 800 pixels heeft en de iPhone 4 een shcherm van 640 bij 960 pixels :Y

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters