Samsung: “Super amoled mag door iedereen gebruikt worden”

Samsung heeft aangegeven dat het haar Super amoled-schermen zeker niet exclusief voor zichzelf houdt. Sterker nog, het bedrijf zei zelfs haar eigen producten geen voorrang te geven in het geval van tekorten.

Amoled (midden) vs Super-Amoled (rechts)

In reactie op eerdere geruchten heeft Samsung laten weten dat ze hun Super amoled-schermen, momenteel alleen op de markt verwerkt in de Samsung Wave en Samsung Galaxy S, zeker niet voor zichzelf houden. Iedereen mag de schermen in hun toestellen gebruiken volgens Samsung, zo meldt Wall Street Journal. Dat betekent dus dat we de door Samsung geproduceerde schermen waarschijnlijk binnenkort ook in telefoons van andere producenten zullen tegenkomen.

Een belemmering en tevens een argument dat genoemd werd waarom Samsung de Super amoled-schermen voorlopig voor zichzelf zou houden zijn de enorme tekorten aan amoled-schermen waar Samsung mee te maken heeft. Naar eigen zeggen is dat geen argument om schermen voor de concurrentie weg te houden en krijgen producten van Samsung zelfs geen voorrang als er tekorten ontstaan.

Om de tekorten tegen te werken is Samsung trouwens druk bezig met een nieuwe fabriek, die in de zomer van 2011 operatief moet zijn. Zo wil Samsung haar productiecapaciteit vertienvoudigen naar 30 miljoen schermen per maand.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters