Samsung bouwt superfabriek voor productie iPhones

Samsung hoeft niet alleen zelf te scoren met zijn smartphones. De Koreaanse fabrikant profiteert ook van het succes van zijn directe concurrentie. Dat blijkt deze week maar weer.

Samsung scoort op twee fronten

Samsung is natuurlijk een van de grootste spelers binnen de smartphonemarkt. Elk jaar brengt het Koreaanse merk tientallen nieuwe toestellen uit. Van budgetmodelletjes in China tot internationale vlaggenschepen als de Galaxy S8 en Galaxy Note 8: Samsung doet het ontzettend goed.

Samsung Galaxy S8 Plus design

Wat de positie van de fabrikant echter zo bijzonder maakt, is dat het daar niet bij blijft. Samsung levert ook onderdelen aan zijn concurrenten. Zo is de Koreaanse techgigant bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de productie van het scherm van de iPhone 8. Oftewel: Samsung verdient gewoon flink geld aan het succes van zijn directe concurrent.

Volgens bronnen binnen de industrie gaat Samsung nog een OLED-fabriek bouwen. Daarmee wordt de positie van Samsung als marktleider op het gebied van OLED-panelen verstevigd. De nieuwe fabriek wordt in twee fases gebouwd in Korea. De eerste fase bestaat uit het bouwen van de fabriek, en uiteindelijk in 2019 van OLED-panelen.

Vervolgens zal de fabriek nog verder uitgebreid worden, wat nog tot 2021 zal gaan duren. De investering gaat de fabrikant naar verluidt omgerekend ongeveer 12 miljard euro kosten. De fabriek gaat naar verluidt A5 heten, en moet 30% meer op gaan leveren dan de huidige OLED-fabriek in China, A3.

Apple tegemoet komen met superfabriek

Die bestaande fabriek werd onlangs al uitgebreid, puur om aan de vraag van Apple tegemoet te kunnen komen. Dat zal naar verwachting echter nog steeds niet genoeg zijn. Apple heeft naar verluidt namelijk 180 miljoen OLED-panelen besteld voor de iPhones van 2018. In de jaren daarna zal dat alleen maar oplopen.

Apple iPhone 8

Oftewel: Samsung bouwt een fabriek om de schermen van zijn grootste concurrent te produceren, de schermen waarmee Apple Samsung achterna gaat. Dat is in het wereldje heel normaal, maar het blijft een aparte situatie voor een buitenstaander!

Bron: Naver via SamMobile

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters