Samsung: ‘Te vroeg voor smartphone met Tizen’

Gisteren lanceerde Samsung haar Gear 2-smartwatch die op het eigen besturingsprogramma Tizen draait. Volgens de Koreaanse fabrikant is het echter nog te vroeg voor een telefoon die is uitgerust met het eigen besturingsprogramma.

Samsung: ‘Te vroeg voor smartphone met Tizen’ gear2
De Samsung Gear 2 smartwatch, die op Tizen draait.

Samsung werkt al tijden, in samenwerking met Intel, aan haar eigen besturingssysteem, maar het wil niet echt vlotten. Het is al wat dat Tizen nu op de Gear 2 zit, want de komst naar telefoons werd uitgesteld en uitgesteld. JK Shin, hoofd van Samsungs mobiele telefonie-afdeling, stelt dat het nog wel even duurt voordat Tizen écht smartphones aanstuurt. “Het is nog te vroeg voor een smartphone die draait op Tizen”, vertelt hij tegen ZDNet. “Voor we zoiets lanceren, moeten er dingen nog rijpen.”

Hij voegt daar aan toe dat er nog te weinig applicaties zijn voor Tizen. Dat was al bekend. Samsung lijkt er alles aan te doen om ontwikkelaars over te halen Tizen-apps te maken, onder andere door ze royaal te belonen.

Ondertussen stelt Lee Young Hee, die direct onder JK Shin werkt, dat Tizen niet alleen geschikt is voor smartphones, getuige ook de komst van de Gear 2. “Veel mensen denken dat Tizen een besturingssysteem is voor smartphones. Het kan echter ook geoptimaliseerd worden voor andere apparaten. Wij zullen in de toekomst Tizen in televisies hebben zitten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters