Samsung: ‘Te vroeg voor smartphone met Tizen’

Gisteren lanceerde Samsung haar Gear 2-smartwatch die op het eigen besturingsprogramma Tizen draait. Volgens de Koreaanse fabrikant is het echter nog te vroeg voor een telefoon die is uitgerust met het eigen besturingsprogramma.

Samsung: ‘Te vroeg voor smartphone met Tizen’ gear2
De Samsung Gear 2 smartwatch, die op Tizen draait.

Samsung werkt al tijden, in samenwerking met Intel, aan haar eigen besturingssysteem, maar het wil niet echt vlotten. Het is al wat dat Tizen nu op de Gear 2 zit, want de komst naar telefoons werd uitgesteld en uitgesteld. JK Shin, hoofd van Samsungs mobiele telefonie-afdeling, stelt dat het nog wel even duurt voordat Tizen écht smartphones aanstuurt. “Het is nog te vroeg voor een smartphone die draait op Tizen”, vertelt hij tegen ZDNet. “Voor we zoiets lanceren, moeten er dingen nog rijpen.”

Hij voegt daar aan toe dat er nog te weinig applicaties zijn voor Tizen. Dat was al bekend. Samsung lijkt er alles aan te doen om ontwikkelaars over te halen Tizen-apps te maken, onder andere door ze royaal te belonen.

Ondertussen stelt Lee Young Hee, die direct onder JK Shin werkt, dat Tizen niet alleen geschikt is voor smartphones, getuige ook de komst van de Gear 2. “Veel mensen denken dat Tizen een besturingssysteem is voor smartphones. Het kan echter ook geoptimaliseerd worden voor andere apparaten. Wij zullen in de toekomst Tizen in televisies hebben zitten.”

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters